EN

Від вродженої вади серця до повноцінного життя

У рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня Святого Миколая вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Від вродженої вади серця до повноцінного життя

Про діагноз своєї дитини мама дізналася ще на початку своєї вагітності - вроджена вада серця. З того часу жінка не могла почуватися щасливою, постійно переживала. Вона боялася навіть рухатись,  аби не зробити дитині ще гірше.  І кожного місяця, йшла на обов'язковий огляд лікарів,  з молитвою в голові - аби тільки все було добре або бодай не гірше... Головне, до чого  до мовились вагітна та лікарі, - дочекатися пологів і вже потім вирішувати, що робити з дитиною.  На щастя пологи пройшли добре, хлопчика назвали Іванко.  Після огляду малятка вирішили не робити ніяких оперативних втручань, але попросили маму привозити синочка на обстеження щороку.    

Родина жила щасливо 12 років, аж раптом, стан Івана почав погіршуватись. Мама повезла сина в клініку імені Миколи Амосова, аби виявити причину поганого самопочуття. Тут лікарі знов приголомшили жінку невтішним діагнозом… У Вані був Бактеріальний ендокардит.

Цей діагноз пов’язаний з інфекційною поразкою оболонки серця, коли бактерії, що знаходяться в організмі, потрапляють в мембрану і починають активне розмноження.  Була потрібна негайна операція, яку й провели. Дитина провела на операційному столі понад 8 годин! Вані замінили клапан і зробили пластику мітрального клапану. Хлопчику довелося ще місяць провести в лікарні, щоб набратися сил.  Завдяки професіоналізму лікарів, після цієї операції стан дитини покращився і Ваню вже нічого не турбувало, окрім поганих відміток у школі та програшів у залюблених комп'ютерних іграх. Пройшло ще 5 щасливих років, і в один день Іван раптово втрачає свідомість. Мама знову, не зволікаючи, повезла сина в клініку Миколи Амосова для обстеження. На цей раз лікарі повідомили, що дитина виросла і Вані потрібно замінити клапан, який йому встановили в 2019 році, також на клапані виріс градієнт, тобто він вже не функціонував повноцінно, через що серце також втрачало сили. Операція була назначена одразу. Хлопцю знову замінили клапан. На цей раз операція тривала 9 годин, після чого на Ваню знов  чекав складний період відновлення.

Наразі, лікарі точно знають, чи будуть потрібні підлітку ще операції по встановленню кардіостимулятора. Поки родина знов живе свої щасливі роки і сподівається більше ніколи не чути від лікарів невтішних новин. Ваня часто згадує лікарів і дякує їм за те, що може жити. Хлопець мріє стати програмістом і вже розвиває свої власні проекти, паралельно навчаючись в комп’ютерній школі. 

Дякуємо бренду Lancôme за забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення, що використовують під час операції та післяопераційний період в реанімації . 

Велика подяка Lancôme, яка підтримала Івана в рамках нашого проекту «Велике маленьке серце».до дня Святого Миколая у 2024 році!

other news