EN

Від Берислава до Києва: подорож Іванни до здорового сердечка

В рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня матері вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Від Берислава до Києва: подорож Іванни до здорового сердечка

Від самого початку життя Іванки було наповнене любов’ю та опікою. Діагноз став відомий лише через місяць після її народження, коли на плановому огляді лікар виявив шуми в серці маленької. Відтоді родина почала боротьбу за здоров’я Іванни, яка привела їх з вінницької лікарні прямо до київського Інституту Амосова. Там кардіологи підтвердили: дитина має вроджену ваду серця.

Дефект міжпередсердної перегородки — так звучав діагноз, який поставили Іванні. Це означало, що в її сердечку був невеликий отвір, через який кров могла неправильно циркулювати, створюючи додаткове навантаження на серце та легені. Змішування крові в органі – це високий ризик розвитку серцевої недостатності та інших ускладнень. Лікування? Зазвичай операція, але не одразу. Спершу пацієнту потрібно набратися сил та необхідної ваги, щоб можна було безпечно провести втручання. Саме так і порекомендували родині Іванни – почекати поки дівчинка підросте. 

Два роки родина жила у напрузі та очікування, постійно спостерігаючи за тим, як росте дочка. Восени минулого року дівчинка почала вередувати та швидко втомлюватися, з'явилась синюшність. Мама без вагань вирушила до Інституту Амосова, де лікарі повідомили, що потрібна операція. На щастя, все пройшло успішно: під час хірургічного втручання лікарям вдалося виправити дефект серця та відновити нормальний кровообіг. 

За попередніми прогнозами інших операцій Іванні не знадобиться, хоч і потрібно буде частіше відвідувати кардіолога. Ця історія не лише про перемогу над вадою серця, а й про непохитну віру родини у краще майбутнє. Адже сім'я Іванни з Херсонської області, міста Берислав, яке постійно зазнає обстрілів з боку росії. Допомогти сміливій дівчинці нам вдалося завдяки компанії Lancôme в рамках проєкту «Велике маленьке серце». Вдячні всім, хто долучився до благодійної акції до Дня матері у 2023 році!

other news