EN

Серце Чемпіона

У рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня Святого Миколая вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Серце Чемпіона

Про діагноз Іллі мама дізналася ще в період вагітності. На 30 тижні, під час проходження УЗД,  жінці повідомили, що у її ще ненародженої дитини, рідкісна аномалія Ебштейна. Щоб підтвердити діагноз, вагітній порадили показатися   столичним фахівцям. Спочатку був ІПАГ, потім жінка звернулася в клініку  ім. Миколи Амосова. Після обстеження лікарі сказали вагітній з’явитися в лікарні вже з народженою дитинкою.

Жінка народила хлопчика 2017 року в ІПАГ і вже через три дні, її разом з немовлям, швидкою доставили в клініку Амосова. Іллюшу обстежили, потреби у проведенні негайного операційного втручання, на щастя, не було. Єдине, що мала робити породілля, так це привозити синочка на огляд лікарів кожні три місяці, продовж першого року життя.

В 2021 році, на черговому обстеженні, у хлопчика було виявлено збільшення правого передсердя та деформацію клапана. На той час, це не несло загрози життю хлопчика, адже  праві відділи серця функціонували нормально.  Хлопчик був веселий та активний, мріяв стати будівельником, як його дідусь. Ще одним великим бажанням Іллі це був стадіон, м’яч та ворота…  На жаль, на футбол Ілюша міг тільки дивитися, бо грати в нього не дозволяли лікарі, точніше, хворе серце дитини. 

В 2022 році розпочалося повномасштабне вторгнення… Життя людей змінилося на 360 градусів, єдине, що єднало всіх українців – це бажання вижити. Всім було страшно. Страх відчула і мама Іллі, адже поруч з’явилося дещо більш небезпечне, ніж Аномалія Ебштейна. Батьки Іллі не хотіли наражати сина на небезпеку та везти його до столиці. В той час Київ перебував під частими ракетними обстрілами та атаками БПЛА. Тільки через два роки, коли обстрілів поменшало, батьки наважилися виїхати з свого маленького містечка і дістатися столиці, аби показати Іллюшу лікарям. За два роки серце хлопчика значно збільшилося у розмірах, відбулася деформація тристулкового  клапана, а сам клапан западав в шлуночок. Ситуація була критична. Кваліфікованими лікарями було прийнято рішення робити операцію негайно, бо час грав не на користь Іллі. На операцію дитина пішла без страху. Єдине, що спитав у мами хлопчик так це те, чи зможе він після цього грати з друзями у футбол…

Під час оперативного втручання було зроблено пластику правого передсердя, яке треба було зменшити в розмірах, також зробили пластику клапана. Операція тривала цілих 6 годин! Батьки хлопчика весь цей час чекали на лікарів біля операційної палати. Після операції вийшов лікар і повідомив, що все пройшло добре, батьки були на сьомому небі. Наразі Іллю вже виписали з лікарні, він почувається добре. Можливо зовсім скоро мрія хлопця здійсниться і він зможе грати зі своїми друзями у футбол.

Ілля та його родина дякує бренду Lancôme за забезпечення всіма необхідними медикаментами та виробами медичного призначення, що використовуються під час операції та після операційний період в реанімації.

Вдячні бренду Lancôme, яка підтримала Іллю в рамках нашого проєкту «Велике маленьке серце».до дня Святого Миколая у 2023 році!

 

 

other news