EN

Маленьке сердечко буде здоровим!

Хвороба донечки стала справжньою несподіванкою для родини

Маленьке сердечко буде здоровим!

Новина про вагітність стала справжнім святом для родини, а майбутня матуся Сніжана з нетерпінням чекала на появу своєї донечки Саші. Вона ретельно дотримувалася усіх порад і настанов лікарів, і дев’ять місяців вагітності пройшли дуже добре. Пологи також відбулися без ускладнень, тож молоді батьки з радістю поринули у приємні клопоти.

Хвороба донечки стала справжньою несподіванкою для родини. Педіатр почув шуми в крихітному сердечку дитини під час планового огляду  в чотири місяці та порадив звернутися за консультацією до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Там фахівці заспокоїли стурбованих батьків, пояснивши, що дірочка в серці може з часом і сама зарости. Тому наступну консультацію призначили через пів року.

Шість місяців батьки уважно стежили за станом дівчинки: на щастя, маленьку нічого не турбувало. Вона добре почувалася, і симптоми хвороби ніяк не проявлялися. Проте висновки лікарів після запланованого обстеження не порадували родину — дірочка не заросла, і дитині потрібна операція.

Хірурги Інституту прооперували Сашу, вона дуже добре перенесла операцію, під час якої було проведено пластику та дірочку на серці зашили. Три дні дівчинка провела в реанімації під цілодобовим наглядом  медиків, і як тільки стан маленької дозволив, її виписали для подальшого відновлення вдома.

Саша отримала допомогу в рамках проєкту «Велике маленьке серце», мета якого — допомога дітям із вродженими вадами серця. Лікарі провели радикальну операцію на серці дівчинки, тож більше операцій не знадобиться! Бажаємо нашій героїні швидкого відновлення та міцного здоров’я!

Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до #Сharity_chain, спільного проєкту фонду «Твоя опора» та бренду Guzema Jewerly, адже це дозволило забезпечити Сашу усіма необхідними медикаментами під час операції та в реанімації.

А завдяки співачці та інфлюенсерці Діані Глостер дівчинка отримала препарат «Кустодіол», без якого неможливо провести операцію на відкритому серці.

Наразі, зроблена радикальна операція, в майбутньому дитині більше операцій не знадобиться.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть Допомогти!

other news