UA

Здорове сердечко для чудового хлопчика

Про діагноз Тетрада Фалло стало відомо на 23 тижні вагітності

Здорове сердечко для чудового хлопчика

Проте результати обстеження на 32 тижні були дуже обнадійливими, адже ймовірність наявності вади у дитини становила лише 25%, тож залишалося спокійно очікувати пологів.

Маленький Даніїл народився в Києві у НДЛС «Охматдит». Там результати останнього УЗД підтвердилися – хлопчик мав вроджену ваду серця, але Тетрада Фалло не було. Свої  перші роки наш герой провів під наглядом лікарів і періодично проходив необхідні обстеження.

Та через три роки мама привезла сина до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Хлопчик почав синіти, і це викликало неабияке занепокоєння батьків. Лікарі Інституту поставили діагноз, підтвердивши наявність Тетрада Фалло у дитини, і наголосили на необхідності проведення операції.

Вже за два тижні після обстеження хлопчика прооперували. Даня добре переніс тригодинну операцію, в ході якої хірурги повністю закрили дефект на крихітному сердечку, і ще три доби пробув у реанімації.

Після всіх хвилювань, що пережила родина, новина про те що синочку не знадобиться повторних операцій, стала найкращим подарунком. Тепер хлопчикові необхідно відновлюватися, набиратися сил, проходити планові обстеження у лікарів, а головне – пізнавати цей неймовірний світ, адже попереду ще стільки цікавого!

Проєкт «Велике маленьке серце» допоміг одужати ще одній дитині!          
Ми вдячні кожному, хто долучився до #Сharity_chain, спільного проєкту фонду «Твоя опора» та бренду Guzema Jewerly, адже це дозволило забезпечити Даню усіма необхідними медикаментами та виробами медичного призначення під час операції та в реанімації.
А проєкт нашого фонду з Сінево допоміг надати препарат «Кустодіол», використання якого є вкрай необхідним під час проведення операцій на відкритому серці.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!

інші новини