UA

Медичне обладнання на суму 2,5 млн грн для дитячої лікарні у Львові

Сучасне медичне обладнання від Креді Агріколь

Медичне обладнання на суму 2,5 млн грн для дитячої лікарні у Львові

Днями міжнародна група Креді Агріколь подарувала сучасне медичне обладнання: монітор NIRS, 17 інфузійних насосів та фототерапевтичну лампу, на загальну суму майже 2,5 млн грн для дитячого відділення кардіохірургії лікарні Святого Миколая у Львові. Це перше в Західній Україні реанімаційне відділення кардіохірургії, де діти з критичними вадами серця можуть бути прооперовані в перші години після народження. Цю добру ініціативу втілили за підтримки благодійного фонду Твоя опора.

За словами лікарів, нове обладнання дасть шанс на життя ще більшій кількості новонароджених пацієнтів. Так, під час складних втручань на серці у дітей монітор NIRS дає точну інформацію, наскільки тканини головного мозку ефективно отримують кисень, а це є надважливим у роботі лікарів.

У нас зростає кількість складних пацієнтів і раніше нам доводилося позичати монітор у інших відділень. Нове обладнання дає можливість розширити спектр проведення складних операцій. Зараз приймаємо пацієнтів з синдромом гіпоплазії лівих відділів — це вимагає дійсно надскладної кардіохірургії, дуже точного моніторування і дуже точної техніки для того, щоб ці дітки теж мали шанс на життя, – розповідає Ольга Пастернак, лікарка реанімаційного відділення кардіохірургії лікарні Святого Миколая у Львові.

Своєю чергою, інфузійні насоси дозволяють вводити дітям медикаментозні препарати протягом тривалого часу у дуже точних дозах, щоб не перевантажити серце дитинки після операції. Серед подарованого банком обладнання також фототерапевтична лампа, яка дозволяє лікувати новонароджену дитину від жовтяниці. 

 

Від початку війни Креді Агріколь спрямував 97 мільйонів гривень на благодійність, зокрема на допомогу лікарням.  

Ми фокусуємося на підтримці медичних закладів, адже наразі бачимо велику необхідність у новому та сучасному обладнанні, яке допоможе рятувати життя пацієнтів. Це філософія Креді Агріколь та нашої команди - бути там, де ми найбільш необхідні, допомагати тим, хто цього потребує. А діти - це наше майбутнє, яке ми прагнемо плекати. Ми прагнемо інвестувати для того, щоб наша нація була здорова і щаслива, – коментує Остап Пудляк, директор комерційного сектору Креді Агріколь Банк

інші новини