UA

Шлях у вісім років до здорового серця

В рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» розповідаємо історії діток, яким зробили операції на серці

Шлях у вісім років до здорового серця

Історія Максима – це вісім років очікувань, випробувань та зрештою перемоги. Діагноз вродженої вади серця хлопчику діагностували відразу після народження. Навіть попри нормальну вагітність, ще одну дитину не оминуло це захворювання. Щороку в Україні народжується близько 4 500 дітей з вадами серця. А в загальній статистиці смертності, такі захворювання займають провідне місце. Вилікувати вроджені вади серця одразу після постановки діагнозу – можна. Часто саме операція необхідна, щоб дитина вижила.

Лікування Максима почалося ще в Запоріжжі. Тут лікарі сказали, що для операції хлопчик має підрости хоча б до року. Аби не втрачати час, родину направили на додаткову консультацію в Охматдит, а звідки – в Національний Інститут Амосова. 

Сім років хлопчик був на обліку в Інституті та чекав вдалого часу для операції. Відтягнути «день Х» потрібно було якомога далі, щоб Максим ще підріс. Тож родина так і зробила. Кожні пів року батьки возили сина на перевірку до Києва, де щоразу лікарі повідомляли – ще не час.

Нарешті у листопаді лікарі повідомили, що можна робити операцію. Максима оперували чотири години. На щастя, все пройшло успішно і наш підопічний провів у реанімації лише 2 дні. Чи потрібні ще хірургічні втручання поки сказати складно. Це покаже час. 

Але вже зараз відомо, що 8-річний Максим мріє стати лікарем. Допомагати іншим, як допомогли йому.

Ми вдячні компанії Lancôme, що ця операція стала можливою, адже в рамках спільної ініціативи до Дня матері вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Шлях для родини Максима був довгим і складним. Однак сповнений вірою та підтримкою у краще життя сина та всіх дітей, які пройшли через схожі випробування.

інші новини