UA

Щасливе дитинство із здоровим серцем

Під час планового обстеження їй повідомили, що її донечка матиме проблеми із сердечком

Щасливе дитинство із здоровим серцем

Здоров’я дитини - це те, за що батьки завжди переживають найбільше. Сьогодні ми живемо у світі, коли про деякі проблеми можна дізнатися вже під час вагітності.  Саме так сталося у випадку мами Ясі. Під час планового обстеження їй повідомили, що її донечка матиме проблеми із сердечком. Лікарі переконували, що з такою вадою дитинка житиме і можна спокійно народжувати. Жінка довірилася лікарям, але хвилювання за крихітку до пологів вже не зникало.

Яся народилася у визначений лікарями термін, пологи були природними та пройшли без ускладнень. Дівчинці поставили діагноз субаортальний стеноз, проте  запевнили, що операції робити не потрібно.

Тривалий час маленька жила з вадою серця, яка практично не давала про себе знати: дитина добре себе почувала, симптомів не було, єдине, що видавало хворобу - наявні шуми у серці. 

Коли Ясі виповнилося шість років, мама привезла її на консультацію до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. А.А. Амосова. Після ретельного огляду було вирішено, що дівчинка готова до операції. 
Дитину оперували протягом чотирьох годин: робили пластику дефекту та пластику самого клапану. Дефект повністю прибрали! Повторних операцій не знадобиться!

Проєкт “Велике маленьке серце” продовжує допомагати дітям із вродженими вадами серця! Нині Яся добре себе почуває і повернулася до свого звичного, сповненого пригод, дитячого життя.

Наша героїня була забезпечена всіма необхідними медикаментами та виробами медичного призначення завдяки #Сharity_chain, спільному проєкту благодійного фонду «Твоя опора» та бренду Guzema Jewelry.

Також дівчинка отримала “Кустодіол”, надважливий препарат для операцій на відкритому серці. Надати його для проведення операції на сердечку Ясі ми змогли завдяки допомозі від банку Credit Agricole.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!

інші новини