UA

Порятунок під час війни

В рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня матері вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Порятунок під час війни

Попри велику війну, життя виграває. Часто це важка боротьба за ще ненароджених українців. Так сталося і з нашою маленькою героїнею Мартою. Завдяки професійній роботі лікарів вона змогла «подолати» вроджену ваду серця.

У перший рік повномасштабного вторгнення, на 25-му тижні вагітності, батьки дізналися жахливу новину. В приватній столичній лікарні під час УЗД майбутній донечці поставили діагноз хвороби серця. Знадобилася додаткова експертиза в Охматдиті, але й цей результат був невтішний — батькам повідомили про Тетрада Фалло, ще одне захворювання серця.

Лікуватися родина почала в Ужгороді. Після народження дівчинку одразу направили в реанімацію обласної лікарні, де боролися за її життя протягом 10 днів. Вдома до 3 місяців Марта набиралась сил і необхідної ваги. Далі її чекали чергові випробування: відвідування лікарів, УЗД-обстеження та аналізи. Після Ужгорода, лікарі направили маму з дочкою в Мукачево для ще одного огляду, і, нарешті – в київський Інститут Амосова. Тут батьки дізнались, що дитина потребує обов'язкової операції. 

Коли дівчинці виповнилося рік, родина повернусь в Інститут Амосова. П'ять годин операції на серці й маленькі дірочки нарешті зашили. Ще 3 тижні в реанімації через ускладнення і нарешті наша підопічна змогла повернутися додому. Операція була кардинальна, і тепер перед маленькою відкрилася дорога до нового життя. Завдяки ініціативі до Дня матері від компанії Lancôme ми змогли забезпечити Марту необхідними медикаментами під час проведення операції та перебування в Інституті Амосова. 

Мама Марти вірить, що дівчинка зможе реалізувати себе у творчості. І ми в цьому не сумніваємось!

Галерея

інші новини