UA

Поки летять ракети, рятують ще одне сердечко

В рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня матері вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Поки летять ракети, рятують ще одне сердечко

З народження посмішка Соломії дарувала батькам радість та тепло, навіть коли дізналися про вроджену ваду серця своєї донечки. Неможливо було повірити, що ці оченята не побачать світ, а її сміх вчергове не заповнить всю кімнату.

Після встановлення діагнозу, з пологового будинку батьків одразу направили в лікарню Рівненської області. Там сказали, що дитина ще маленька, тож потрібно час. Перші пів року життя Солі оберталися навколо однієї мети – набрати достатньо ваги для можливої операції.

Шість місяців вдома промайнули дуже швидко. Дівчинка мала необхідну вагу, зміцніла. За рекомендацією знайомих, мама повезла Соломійку в Інститут Амосова у Києві. Як виявилось після огляду, лікарі порадили звернутися ще раз через пів року. Адже поки дівчинка почувається добре і не проявляє жодних тривожних симптомів, серйозне лікування не потрібне. 

Через рік маленьку повторно привезли у столицю, де одразу провели швидку операцію. Лікарі виправили судини на серці Соломії, давши їй шанс на щасливе дитинство. Хоч в майбутньому дівчинці могли знадобитися ще операції, сім років вона насолоджувалась звичним життям: відвідувала садок, а потім і школу. 

Минулого року в Солі почалися з'являтися симптоми: задишка, синюшність та швидка втома. Без вагань, мама повезла дитину в Інститут Амосова. Лікарі підтвердили, що стан погіршився і вони мають зробити ще одну операцію. На щастя, все пройшло успішно: вдруге виправили судини на серці пацієнтки.

За усмішкою цієї маленької дівчинки складно уявити, що довелося пройти їй та родині. Але ця історія нагадує нам, що поки ми разом і об'єднанні – у нас є майбутнє. Вдячні компанії Lancôme, яка підтримала Соломійку в рамках нашого проєкту «Велике маленьке серце» та забезпечила необхідними медикаментами під час операції.

інші новини