UA

Подорож до порятунку ще одного сердечка

В рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня матері вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

Подорож до порятунку ще одного сердечка

Про діагноз Лізи батьки дізналися після народження. До цього часу вагітність у мами проходила спокійно, без зайвих хвилювань. З першим подихом дитини, родина зіткнулася з реальністю, що змінила їхнє життя. У пологовому відділенні кардіологи виявили ваду серця у дівчинки та рекомендували спостерігатися у лікарів.

Три місяці родина так і робила у рідній Одесі. Три місяці вони були у стані невизначеності та очікування. Постійні спостереження і безсонні ночі стали частиною їхнього нового життя. Вони намагалися знайти будь-який варіант, щоб допомогти своїй маленькій.

Так, родина вирушила до Києва в Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова. Тут з'явилась надія на порятунок сердечка: лікарі порадили почекати ще три місяці перед операцією, давши час дівчинці підготуватися.

Нарешті, у жовтні очікування родини перетворилося на дію. Операція на серці Лізи тривала 1 годину 40 хвилин. Поки батьки чекали за дверима операційної, лікарі зашивали дефект на серці дівчинки. Всього 12 днів у реанімації й родина змогла повернутися в рідну Одесу. Подібних операцій на серці Лізі більше не знадобиться.

Подарувати шанс на повноцінне життя для нашої підопічної вдалося завдяки акції до Дня матері від компанії Lancôme. В рамках нашого проєкту «Велике маленьке серце», разом з партнерами ми покриваємо необхідні ліки для проведення операцій на серці в Інституті Амосова.

Мама Лізи каже, що головна мрія зараз – бачити як донька росте й розвивається в мирній Україні. 

 

Галерея

інші новини