UA

Олена Шоптенко анонсувала благодійний танцювальний проєкт

Хореограф-постановник, переможниця телепроєкту «Танці з зірками» оголосила про запуск авторських танцювально-терапевтичних майстер-класів Hush! Dance Therapy для українців по всій Європі. Проєкт благодійний і проводиться спільно із Фондом «Твоя опора». Частина коштів за квитки будуть направлені на підтримку Прихистку «Твоя опора» у Львові.

Олена Шоптенко анонсувала благодійний танцювальний проєкт

Олена розповіла в інтерв’ю «Сніданку з 1+1», що ідея танцювальної терапії народилася після одного з флешмобів на підтримку України у Відні:

Після флешмобу до мене підійшла жінка у сльозах і каже: “Олено, ви не розумієте, що ви для нас зробили. Ми з Маріуполя і моя 14-річна донька після евакуації закрилася в собі, майже перестала розмовляти, не виходила з кімнати. До того ж дитина зіштовхнулася з булінгом у віденській школі. Я буквально її притягнула на флешмоб, вона походила на репетиції, почала втягуватись в процес, познайомилася з іншими українцями, розкрилася і знову стала усміхатися. Завдяки танцям ви мені повернули дитину. Тоді я замислилася над тим, що проєкт став не просто вираженням своєї позиції, а своєрідним протанцьовуванням болю, зціленням.  

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Протягом року Олена глибоко вивчала питання танцювальної терапії, яка вже давно популярна в Австрії: консультувалася із різними спеціалістами, читала спеціальну літературу і, поєднавши нові знання з власним багаторічним досвідом, створила авторську програму разом із Анною Тільняк, яка виступила партнером та продюсером проекту.

Наші емоції та почуття живуть у тілі. А танець - найдавніша форма їх вираження. Придушені емоції «застрягають» всередині людини і утворюють емоційні і м'язові блоки. Танець допомагає висловити накопичені емоції, тим самим звільнивши не тільки тіло, а й голову і душу. Маючи досвід в професійних танцях, я знаю, що кожен танець має свій унікальний характер, викликаючи ту чи іншу емоцію. Моєю ціллю є навчити відчути її, виконуючи той чи інший танець, і в рамках цього вивільнити свої.  Танцювальна терапія може допомогти жінкам привести свій емоційний стан в рівновагу і продовжувати радіти життю. Це необхідно в тому числі і щоб діти були спокійні. Адже ми знаємо, що коли мама в збалансованому стані, то дитині це передається і навпаки, – каже Олена.

Презентація  танцювально-терапевтичного проєкту Олени Шоптенко Hush! Dance Therapy відбудеться у Відні 2 вересня 2023 року. Всі кошти з презентації будуть передані на проєкт «Прихисток» Благодійного фонду «Твоя Опора», який функціонує з 6 березня 2022 року і є найбільшим офіційним шелтером Львова. Прихисток надає ВПО тимчасове житло, комплексну психоемоційну та соціальну підтримку, допомагає інтегруватися в громаду.  

Олена нещодавно провела танцювально-терапевтичний майстер-клас для жінок і дітей у нашому «Прихистку». Всі вони мають непрості історії. Так, одна із жінок, поховавши на подвір’ї дому свого чоловіка, ледве втекла з Маріуполя з двома дітьми без нічого. Вона досі оговтується, намагається повернутись до нормального життя. На майстер-класі її обличчя сяяло. Наше завдання, як фонду, який утримує прихисток для ВПО, не тільки прихистити, допомогти у лікуванні, але й витягнути психологічно людину. Це дуже важливо, щоб далі продовжити жити. Саме тому проєкт Олени на часі. З одного боку він допомагає українкам за кордоном знайти свою емоційну опору, з іншого — кошти від проєкту допомагають українкам вдома, — говорить Валерія Татарчук, голова фонду «Твоя Опора».

Детальніше про проєкт на сторінці Інстаграм. Долучитися донатом у підтримку Прихистку можна вже зараз на сайті Фонду.

інші новини