UA

Нове серце для української сцени

Нове серце для української сцени

Молода мама вперше пригорнула довгоочікувану донечку до себе. Був розпал літа і життя після легкої вагітності жінки набирало нових обертів і сенсів. Вдома на них чекали з любов'ю ретельно підібрані і такі милі іграшки, і одяг для малечі. От тільки під носиком новонародженої донечки Анастасії мама помітила розмиту плямку світло-синього кольору. Лікар приголомшив батьків - це може бути ознакою вади серця. То був шалений липень 2010 року, але у той момент життя родини завмерло.

Батьки, ледь дочекавшись виписки з пологового, помчали на обстеження до обласного центру - в Рівне. І там їм дали надію, лікарі сказали, що ваду серця маленька Анастасія може перерости.

Наступні роки родини були наповненні щастям, а тривожні думки вони проганяли геть, радіючи досягненням донечки. Настя зростала здоровою, надзвичайно активною, дуже творчою й артистичною. Дівчинку майже неможливо було відірвати від малювання. Її захоплювали всі й все довкола. Не змінилось це навіть тоді, коли лікарі встановили чіткий діагноз «Недостатність мітрального клапана» - а отже потік крові з лівого шлуночка до лівого передсердя у Насті - регургітаційний через неправильне закриття стулок мітрального клапана. Того дня першокласниці Насті призначили медикаментозне лікування кожні пів року.

Настя дорослішала, зростали її мрії, вона захопилась акторством. Дівчинка бачила себе у кіно, на сцені, але її прагнення дихати вільно на повні груди обірвала і відклала на цілих 2 роки війна. Напередодні повномасштабного нападу росії на Україну дівчинці призначили операцію - щоб жити їй потрібна була пластика мітрального клапана. Зробити це могли лише лікарі в Києві. Через шалені ворожі обстріли батьки довго не наважувались везти доньку до столиці. Та, зрештою, цей день настав - в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосава Насті провели операцію  Вона тривала майже 5 годин. Дівчинку і її рідних у цей момент підтримав бренд Lancôme, надавши всі медикаменти та вироби медичного призначення для операції та для післяопераційного періоду. Поруч з 14-річною Настею весь час була її мама, вже по завершенню процедур вона знову як вперше притисла до грудей свою дитину, бо ж тепер їх точно чекає нове шалене життя. Настя мріє, що воно буде у світлі кінософітів і готується вступити до театрального.

Анастасія та батьки вдячні бренду Lancôme, який підтримав дівчинку в рамках проєкту «Велике маленьке серце» до дня Святого Миколая у 2023 році!

інші новини