UA

“Мамо! Врятуй мене!”

У рамках ініціативи Lancôme та «Твоя опора» до Дня Святого Миколая вдалося зібрати 1 000 000 грн на операції дітям. Розповідаємо історії пацієнтів, які отримали шанс на здорове життя

“Мамо! Врятуй мене!”

Ілля Даниленко народився у 2007 році, вагітність мами проходила без ускладнень. Проте тільки перші  2 роки його життя можна назвати безтурботними та радісними. На огляді в 2 роки лікаря занепокоїв шум в серці хлопчика. Пізніше, малечі було встановлено діагноз Псевдо Хорте. Ця аномалія, на щастя, не несла загрози життю. Тож Ілля ріс та жив як всі хлопці його віку: ходив до школи, грався з друзями у дворі, відвідував спортивні секції, аж допоки одного разу йому не стало зле. В 15 років Ілля звернувся до мами зі словами: “Таке відчуття, що в мене періодично зупиняється серце. Врятуй мене, бо я можу померти, якщо ти мене не врятуєш”. Важко уявити стан матері після почутого! Також Ілля поскаржився на неприємні відчуття в області серця.  Жінка звісно була налякана, і негайно поїхала з сином до лікарні ім. М. Амосова. На цей раз на обстеженні жінку сповістили про те, що в Іллі Аномалія Ебштейна. Це дуже рідкісна та підступна аномалія,яка проявляє себе не одразу і “тихо” - симптомів спочатку може взагалі не бути, аж допоки не стане пізно. Хлопчику потрібно було робити операцію, адже з Аномалією Ебштейна якість життя різко знижується і може призвести до фатальних наслідків. Лікарі прооперували Іллю, операція тривала 4 години, але все пройшло вдало. Отак, розуміння свого тіла і відкритість з мамою, допомогли Іллі залишитися живим, а мами, вони ж як янголи, завжди на поготові порятунку своїх чад. Наразі Ілля мусить проходити обстеження раз рік, але завдяки лікарям та бренду Lancôme, може щодня проживати своє повноцінне життя.   Бренд Lancôme забезпечив Іллю всіма необхідними медикаментами та виробами медичного призначення, що використовуються під час операції та післяопераційний період в реанімації.

Зараз Ілля з мамою відвідує виставки, кінотеатри, особливо полюбляє автомобільні музеї. Хлопець просто обожнює машини та все, що з ними пов'язано! І якщо в дитинстві Ілля розбирав іграшкові машинки, то зараз вже вміє розібрати і зібрати справжнє авто!  Найзаповітніша мрія -  відкрити свою автомайстерню. 

Вдячні бренду Lancôme, яка підтримала Іллю в рамках нашого проєкту «Велике маленьке серце» до дня Святого Миколая у 2024 році!

 

 

 

інші новини