Фінансовий звіт за 2021 рік

Позаду 2021 рік. Він був надзвичайно насиченим для БФ «Твоя опора». Інколи нам здавалося, що 24 години на добу занадто мало, адже робота кипіла невпинно, а кількість планів і задач постійно зростала. На активну і плідну діяльність нас надихали наші маленькі підопічні - дітки, яким необхідна наша підтримка та допомога,  а партнери і помічники – всі, хто так чи інакше доєднався до наших проектів і акцій, - доводили і вселяли віру, що дива існують, і ми на правильному шляху.

БФ «Твоя опора» заснований у 2014 році, і за цей час ми зібрали 137 265 803,00 грн., допомогли 4671 дитині, 67 медичним закладам і 48 дитячим будинкам та закладам освіти.

Аудиторська перевірка

Наш фонд щороку проходить незалежну аудиторську перевірку, аби засвідчити прозорість нашої діяльності і підтвердити цільове використання усіх зібраних коштів. Тож зовсім скоро ми матимемо аудиторський висновок за 2021 рік, який обов’язково опублікуємо.

І сьогодні, озираючись назад, ми усміхаємося, адже нам є чим пишатися і є про що розповісти. Тож час підводити підсумки та говорити про наші досягнення і здобутки 2021 року. Це рік, який наповнив наші серця любов’ю.

«MEETING.ME»

Ми дуже горді тим, що напередодні новорічних свят нам вдалося презентувати масштабний проект і запустити всеукраїнську благодійну онлайн  платформу «MEETING.ME»  за підтримки ІСАР Єднання у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Це інноваційний фандрейзинговий он-лайн інструмент  в Україні, де благодійні фонди та громадські організації, які попередньо пройдуть акредитацію, зможуть проводити аукціони для реалізації своїх благодійних проектів. Важливо підкреслити, що платформа забезпечує прозорість процесу збору і використання зібраних коштів, оскільки кожен, хто організовуватиме аукціон, має надати публічний розгорнутий звіт про його результати.

Користуватися “MEETING.ME” зможуть як благодійні фонди чи громадські організації, так і бізнес, публічні люди, блогери тощо. На платформі можна прийняти участь в аукціоні за право зустрічі з провідним фахівцем певної сфери (психологи, юристи, продюсери, топ менеджери та інші) відомою людиною (лідер думок, політик, телезірка, співак, блогер тощо) чи просто звичайна людина, яка привертає до себе увагу незвичайним хобі та професійною діяльністю. Також можна організувати закриті корпоративні збори коштів (компанія організовує збір коштів серед співробітників). Переможцем аукціону буде той, хто дав найвищу ставку.

«Велике маленьке серце»,

Щороку в Україні на світ з’являється 3,5 тисяч малюків з вродженими вадами серця, 800 з них помирають. За статистикою в світі на 100 000 дітей - народжується 900 малюків з вродженими вадами серця. Для порівняння в світі на 100 000 дітей – 15 онкохворих. Тому у 2021 році фондом було прийнято рішення про створення флагманського проекту “Велике маленьке серце” та Проведення національної інформаційної та фандрейзингової кампаній з підвищення обізнаності населення про вроджені вади серця та збору коштів для допомоги дітям. Наша амбітна мета - зібрати 36 млн. гривень  на закупівлю медикаментів та витратних матеріалів, а також медичного обладнання для проведення операцій всім дітям з вродженими вадами серця. Протягом року було проведено ряд заходів та акцій для збору коштів, а також продовжилась співпраця з нашими партнерами.

Проект “Велике маленьке серце” ми реалізовуємо разом з партнерами: «Trembita PR», “Se7enteam”, “Ragnarok agency”, а смм-супровід забезпечила комунікаційна агенція “Pedan Buro”.

29 вересня ми провели інформаційну кампанію у Всесвітній день серця спільно з нашими партнерами «Trembita PR». За результатами проведеної інформаційної кампанії, нам вдалося досягти неймовірного фідбеку, а загальне охоплення аудиторії становило 36 млн. В цей день наш соціальний відеоролік був у ротації в найбільших ТРЦ Києва, було проведено прес-брифінг і флеш-моб «Серце не камінь» у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова, а надвечір яскравим червоним кольором запалав парковий пішохідний міст через Дніпро.

Ще одним неймовірно позитивним заходом до Всесвітнього дня серця став благодійний забіг Kind Herts Run,  який ми провели спільно з платформою Kind Challenge. За його результатами нам вдалося зібрати 504 465,00 грн.

Ми безмежно вдячні нашим партнерам, які у 2021 році допомагали нам рятувати маленькі серця в рамках проекту «Велике маленьке серце».

В рамках проекту “Велике маленьке серце” ми реалізували з нашими партнерами наступні акції.

Завдяки Альфа-Банку було придбано важливе обладнання для Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова на суму майже 1,2 млн. грн.  Тепер у дитячий реанімації є нове реанімаційне ліжко, неонатальний апарат ШВЛ, два комплекти шприцевих насосів та датчик потоку.

Другий рік поспіль ми співпрацюємо з медичною лабораторією Сінево і влітку 2021 року розпочали спільну акцію "Здай аналіз - допоможи дітям", в ході якої на рахунок проєкту "Велике маленьке серце" переховувалися 10 грн. з кожного зданого пакета аналізів №4.5 "Ліпопротеїди фракційно". За цей час було зібрано 479 490,00 грн. Акцію продовжено і на 2022 рік, тож ми радіємо з того, що матимемо змогу і надалі допомагати дітям.

У 2021 році кожен покупець мережі NOVUS мав можливість долучитися до проєкту "Велике маленьке серце", придбавши на касах супермаркетів наліпки і магніти з зображенням серця. Як результат було зібрано 519 800,00 грн.

Напередодні Нового року ми провели спільну акцію з мережею магазинів для дому JYSK. Лише за один тиждень (з 9 по 15 грудня) нам вдалося зібрати 192 321,00 грн.

Ще однією благодійною ініціативою в рамках нашого проєкту «Велике маленьке серце» стала спільна акція з центром донорства плазми крові «Біофарма плазма». Донори мали можливість долучитися до порятунку маленьких життів, жертвуючи виручені за успішні донації кошти. Таким чином у 2021 році було зібрано  23 490,00 грн.

Фабрика “AYAX”, що займається виготовленням преміальних кухонь, цього року також приєдналася до збору коштів. На рахунок «Великого маленького серця» перераховувалося 1000 грн. з кожної придбаної кухні у фірмовому салоні-продажі. Це дало змогу зібрати 7000,00 грн.

Цього літа ми проводили круті благодійні тренування зі скандинавської ходьби. Основною ідеєю яких було: тренуй своє серце та допоможи маленьким серцям! Всіх учасників тренувань привітно зустрічав НСК «Олімпійський» та  наші харизматичні тренерки Валерія Татарчук, засновниця БФ «Твоя опора», та Тетяна Сіроткіна, віце-презедентка Української Федерації скандинавської ходьби зі спортивного напрямку.  Головною ідеєю проведення тренувань було, що завдяки тренуванню, можна В ході тренувань ми не просто займалися спортом: ми оздоровлювалися, запасалися гарним настроєм та позитивними емоціями і, звичайно, допомагали нашим маленьким підопічним. Тепер ми точно знаємо, що кількість тих, хто проводитиме вільний час на піших прогулянках точно побільшало.

Перемоги фонду

Кінець 2021 року приніс ще одну фантастичну новину для нас – БФ «Твоя опора» отримав відзнаку в номінації "Фандрейзингова кампанія року" за проект "COVID-19: об'єднатися, аби вижити". Ми запустили його у розпал боротьби з короновірусом, адже в певний момент стало зрозуміло, що без додаткової допомоги медична система нашої країни просто захлинеться.  Разом з нашими партнерами нам вдалося зібрати рекордні 74 млн. грн. на допомогу лікарням в рамках партнерства з бізнесом. Задоволення, яке ми отримуємо від того, що маємо змогу допомогти, важко описати словами, це просто нереальні відчуття. А коли твою роботу помічають і відзначають, це окриляє і надає нових сил для ще більших досягнень.

Також на Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2020» фонд «Твоя опора» переміг в номінації «Інновації в благодійності» і засновниця фонду Валерія Татарчук стала лідером у номінації «Менеджер у сфері доброчинності».

«Дорога добра»

Щорічна акція «Дорога добра», яку ми традиційно проводили спільно з мережею автозаправних комплексів WOG, Машею Єфросиніною та платформою dobro.ua, вкотре довела, що в Україні збільшується кількість людей, що готові допомагати та підтримувати інших. Ми ставили перед собою досить амбітну мету - зібрати 3 млн. грн. на нове обладнання. І зробили це менш, ніж за пів року. На ці кошти для Інституту ім. Амосова було придбано два операційні столи, три двошприцевих насоси та 15 флаконів «Кустодіолу». А ІПАГ отримав сучасний кювез для новонароджених.  Ми безмежно вдячні кожному, хто цього літа придбав чай або каву у фіолетовому горнятку з єдинорогом. Завдяки вам точно було врятоване життя маленької дитини.

Рух – запорука гарного самопочуття та здоров’я. Тому цього року наш фонд спільно з групою компаній Автострада, Run Ukraine  та Машею Єфросиніною започаткували соціальний проект «Твої Кілометри Рятують Життя». Всі, хто виходив на пробіжку, могли збирати подолані кілометри у додатку Strava, а наші партнери переводили їх грошовий еквівалент. До речі, курс був досить привабливим 1км = 10 грн. І кожен учасник акції допоміг нам придбати реанімаційні місця для Інституту педіатрії, акушерства та гінекології.

У нас є ще одне важливе досягнення, яким ми хочемо поділитися. У 2021 році засновниця нашого фонду Валерія Татарчук  запустила тренінг «Цикл роботи з бізнесом». Його мета – поділитися багаторічним досвідом роботи у сфері благодійності та допомогти благодійним і громадським організаціям залучати більше коштів на свої проекти у співпраці з бізнесом.

В 2021 році ми зібрали 17 856 569 грн!  Адже 2021 рік був багатим на нові проекти та події!

Дитячі реанімації

Цього року Інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова  отримав допомогу на загальну суму 5 728 597,96 грн.

Кошти було використано на придбання медикаментів і виробів медичного призначення на загальну суму 1 580 519,80 грн., а також - обладнання на суму 4 148 078,16 грн. Цього року нам вдалося придбати 4276 одиниць медикаментів, в тому числі - 95 флаконів препарату «Кустодіол». Наявність саме цього препарату в лікарні визначає можливість проведення операцій на серці, то ж нам вдалося врятувати 95 дітей. Також було закуплено 4592 одиниці виробів медичного призначення, що застосовуються під час операції та після операційний період в реанімації – дренажі, катетери, покриття тощо.

Ми щиро дякуємо нашому надійному партнеру “Креді Агріколь Банк” та нашим добрим друзям фонду: Яні Станішевській, Діані Глостер, Катерині Трушик, які допомогли збирати кошти на платформі “Добрунок” щоб придбати медичний препарат “Кустодіол”.

Крім того, в Інститут було закуплено медичне обладнання, зокрема: два операційні столи для дитячої операційної, п'ять  реанімаційних ліжок для дітей, шість шприцевих насосів, аспіратор і апарат ШВЛ з неонотальною функцією, який застосовується для новонароджених та для найменших діток з малою вагою.

Цільову допомогу на загальну суму 2 587 546,90 також було надано Інституту педіатрії, акушерства і гінекології. Так, було закуплено 536 одиниць медикаментів, 1521 одиниця виробів медичного призначення, а також два реанімаційних місця та кювез для дитячої реанімації.

Боротьба з «COVID-19»

У 2021 році ми продовжували працювати за проектом "COVID-19: об'єднатися, аби вижити", оскільки розуміли, що виклики залишалися дуже серйозними, а ситуація в країні була доволі критичною. Саме тому п’ятнадцять медичних  закладів з Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Полтавської, Хмельницької, Чернівецької та Черкаської областей отримали допомогу в рамках даного проекту на загальну суму 3 754 939,12 грн.

Допомога дитячим будинкам

Впродовж року фонд опікувався та надавав допомогу дитячим будинкам, інтернатам, закладам освіти. В рамках допомоги  закуповувалися медикаменти та вироби медичного призначення, меблі, побутова техніка, спортивні товари та навчальні матеріали тощо. Наша мета забезпечити вихованців усім необхідним за для комфортного проживання та отримання ними освітніх послуг. Станом на кінець 2021 року фонд співпрацював із 48 закладами, а на даний напрямок роботи було витрачено 199 521,99 грн.

Щорічна акція "2000 подарунків до Нового року” з Машею Єфросиніною і цього року подарувала справжнє свято вихованцям профільних дитячих закладів. Завдяки небайдужості українців та за підтримки наших постійних партнерів Нова пошта, Cosmonova.net i cosmonova_broadcast  та Колобок.ua лише за два тижні було придбано і надіслано 2000 подарунків, які дітки хотіли отримати до різдвяно-новорічних свят.

Адресна допомога

У 2021 році в рамках проекту Адресна допомога ми змогли організувати та оплатити шість реабілітацій та одне обстеження. На сьогодні під опікою фонду знаходиться 18 дітей, що потребують підтримки, тож ми допомагаємо їм на постійній основі.

Платформа “Добрунок”

У 2021 ми продовжували працювати з платформою «Добрунок». Завдяки її можливостями було проведено ряд благодійних кампаній по збору коштів для реалізації проектів нашого фонду.

Так, завдяки кампаніям від Яни Станішевської, Діани Глостер, Катерини Трушик та Креді Агріколь банку було зібрано кошти на придбання дуже важливого препарату Кустодіол, що дозволяє робити операції на дитячих серцях.

Валерія Татарчук закликала своїх друзів не дарувати їй подарунків та квітів на день народження, а перерахувати гроші на благодійну кампанію по збору коштів на закупівлю аспіраторів для Київської обласної дитячої лікарні в м. Боярка.

Український офіс компанії Admitad провів на платформі дуже зворушливу благодійну кампанію серед своїх співробітників до Дня Святого Валентина “Доторкнись до серця з Admitad.

А перед початком навчального року співробітники Netcracker провели на платформі благодійну акцію по збору коштів для вихованців Хоружівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, що були використані на закупівлю необхідних речей.

Charity Chain

Впродовж 2021 року продовжувався збір коштів у рамках акції Charity Chain спільного проєкту фонду “Твоя опора” та бренду Guzema Fine Jewellery. За час існування акції ми вже допомогли 155 дітям, що проходили лікування в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова та Інституті педіатрії, акушерства та гінекології.

Щороку, підбиваючи підсумки, ми не втомлюємося говорити слова подяки кожному, хто підтримав нас. Ми в захваті від вашої активної соціальної позиції і готовності робити добрі справи. Ви щирі і справжні! З вашою допомогу цей світ наповнюється людяністю та любов’ю. І нам дуже пощастило зустріти кожного з вас на своєму шляху.

Сьогодні ми вже з головою занурилися у вирій подій 2022 року. Маємо безліч планів, мрій і готові рухатися вперед. Ми натхнені результатами 2021 року, але точно знаємо, що і цього року на нас чекають неймовірні пригоди і досягнення. Адже разом з вами ми здатні творити дива!

Завантажити звіт