Вада крихітного сердечка Полінки дала про себе знати

Багато з вроджених патологій серця маляти важко відслідкувати впродовж періоду вагітності матері. Деякі з них проявляють себе в перші дні життя, а бувають і й ті, про які роками не підозрюють. Так було у Поліни. Вона росла у багатодітній сім’ї з двома сестричками, за котрими постійно наглядала мама.

Під час пологів не виникало ніяких підозр на ускладнення. Народила матуся здорову на перший погляд дівчинку, лікарі подивилися маля і про ніякі патології і мови йти не могло. Вага 3100, зріст 51 см. Дівчинка спокійна і усміхнена, тож батьки вирушили додому няньчити нового члена сімейства та знайомити із сестрами.

Коли Поліну привезли в два рочки на черговий догляд до лікаря по спині матері пробігли мурашки. Проблема в сердечку, як припускали в їхній рідній Макарівській лікарні. Після чого родина вирушає до Інститут серця ім. Амосова, де діагноз підтверджують - Дефект міжпередсердної перетинки.

Це не унікальна вада, але щоб серце працювало в нормальному ритмі і не становило ризиків життю дівчинки необхідна операція.

5,5 годин на операційному столі, доба в реанімації та 7 діб в звичайній палаті. Близько тижня і дефект був виправлений вправними руками лікарів-кардіохірургів. На щастя, все минулося. Нині сім’я очікує на остаточні прогнози лікарів і вимушена повернутися через півроку в Київ на повторний огляд.

Нічого про подальші операції не сказали, через півроку в Амосова на перевірку.

Завдяки проєкту «Charity Weekend. Здоровий день з Машею Єфросиніною» Поліні допомогли отримати медикаменти та вироби медичного призначення під час операції та реабілітації в реанімаційному відділені.

Нехай ця крихітка буде здоровою і швидше одужує! А ми триматимемо кулачки.

Якщо бажаєте подарувати ще якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!