Персональне менторство для благодійних фондів

Засновниця та генеральна директорка фонду “Твоя опора” Валерія Татарчук та керівник PR департаменту благодійної платформи dobro.ua Таня Райкова розпочинають пілотний благодійний проєкт по персональному менторству для благодійних організацій в Україні.

Його мета: на практиці, у тісному взаємозв’язку допомогти благодійним фондам отримати консультації стосовно діяльності своїх організацій.
Зустрічі будуть проходити в оффлайн та онлайн форматі протягом двох місяців.

Валерія Татарчук - засновниця і генеральна директорка благодійного фонду «Твоя опора», який допомагає дітям вродженими вадами серця. Маркетолог за освітою, закінчила магістратуру Київського національного торгово-економічного інституту. З 2006 по 2014 рік працювала в банківській сфері.

В 2019 році  Валерія Татарчук на посаді радника Міністра культури, молоді та спорту ініціювала розробку стратегії розвитку благодійництва та волонтерства в Україні та підготувала пілотний проект стратегії.

У 2020 році під час пандемії фонд реалізував унікальний для України кейс, зібравши 72,5 млн грн на боротьбу з COVID-19. Допомогу отримали 58 лікарень із 19 областей України.

Фонд “Твоя опора” має експертизу у співпраці з бізнесом та розробці й реалізації спільних благодійних проєктів. Його партнерами стали наступні компанії: «Київстар», «Креді Агріколь Банк», «Нова пошта», «Альфа-Банк» Україна», мережа медичних лабораторій «Сінево», мережа АЗС «WOG», Fozzy Group (мережа магазинів “Сільпо”), «Nestle», Корпорація «Біосфера», «Grammarly», «Mastercard», «Takeda», «JDE», мережа магазинів «Varus» та багато інших.

За час існування фонд зібрав понад 123 млн грн і допоміг понад 4000 дітей. Фонд швидко і успішно розвивається, завдяки підтримці постійних партнерів і донорів, проведенню благодійних акцій і проєкту «Charity weekend», який створений спільно з головним ідеологом проєкту та Головою опікунської ради фонду - Машею Єфросиніною.

Таня Райкова - 8 років працює в платформі dobro.ua (МБФ “Українська Біржа Благодійності”). Це перша та найбільша в Україні фандрайзингова платформа онлайн-благодійності, ефективний та сучасний інструмент для залучення коштів на благодійні та соціальні проєкти будь-якого спрямування. За десять років ефективної роботи фонд залучив на благодійність більше 365 млн грн, підтримав понад 6 000 соціальних і благодійних проєктів і став переможцем і лауреатом головних українських благодійних конкурсів і рейтингів.

Юрист за освітою, в команді платформи Тетяна займається втіленням у життя масштабних благодійних проектів та соціальних ініціатив. За час своєї роботи в dobro.ua вона встигла попрацювати з багатьма бізнесами: від невеличких компаній до справжніх корпорацій, серед яких мережа АЗК "WOG", київський фестиваль "Кураж", фармацевтична компанія Байєр, оператор мобільного зв’язку Vodafone, мобільний банк “Монобанк”, бренд Campari Ukraine, фінансова компанія Moneyveo та багато інших.

Вміння комплексно дивитися на вирішення гострих для країни проблем, допомагає Тетяні пропонувати бізнесам влучні та актуальні благодійні проєкти.

Для того, щоб благодійний фонд потрапив у менторську програму необхідно заповнити заявку (важливо, що разом з анкетою треба написати мотивуючий лист та описати, чому це важливо саме для вашої організації). Перевага надається керівникам та засновникам фондів, які зможуть одразу ж імплементувати набуті знання в роботу своєї команди.

Термін прийому заявок - з 7 червня по 30 червня.

Участь безкоштовна.

Рішення стосовно участі фондів буде оголошене 5 липня.

У першому пілотному менторському проекті приймуть участь 4 благодійні організації.

Чекаємо на вас!