Нові підопічні дітки з Прилуцького дитбудинку - знайомтеся!

Минулого тижня разом з Головним лікарем інституту ім.Амоссова Сіромахою С.О., ми відвідали місто Прилуки, куди їздили на знайомство з дітками.
Багато хто з них оперуються в інституті Амосова - так ми про них і дізналися.
У прилуцькому дитячому будинку виховуються 64 дитини віком від народження до 6 років.
З них - 13 дітей віком до 1 року, 33 - до 3-х років, від 4-х - 18 дітей, 17 дітей з особливими потребами (мають групу інвалідності). Більшість дітей мають певні види порушень: затримку психічного розвитку, розумової відсталості та інші психоневрологічні захворювання, порушення мови, порушення опорно-рухового апарату, захворювання серцево-судинної системи, які часто хворіють.
У закладі функціонує відділення медико-соціальної реабілітації відкритого типу для дітей з ураженням центральної нервової системи, захворюваннями опорно-рухового апарату, розладами психіки та поведінки на 25 ліжок, які отримують медичну і психолого-педагогічну реабілітацію.
Ми були приємно здивовані тому, наскільки хороші умови створені в установі - і для виховання дітей і для їх реабілітації. Все це виключно завдяки повноцінній віддачі персоналу, їх старанням і вкладанню ресурсів за призначенням. Дитячому будинку допомагають донори, партнери, самі співробітники перебувають у постійному пошуку коштів на забезпечення необхідних предметів реабілітації та побуту.
Дітям необхідна програмна реабілітація - заняття з логопедами зі спеціальними предметами, фізичні вправи на професійних комплексах і багато іншого.
Ми привезли їм м'ячі для реабілітації, реабілітаційний комплекс «Забава» та логопедичні зонди.
Але багато що ще належить зробити. Ми, як завжди, сподіваємося на вашу допомогу, дорогі наші помічники.
Без вас - ну ніяк!
Спасибі що реагуєте на наші прохання і допомагаєте разом з нами.