Фінансовий звіт за 2020 рік

Щорічно ми проводимо традиційний підрахунок власних здобутків. Робимо це не для того, аби похвалити себе. Для нас це можливість відзвітуватися перед усіма, хто доєднався впродовж року до наших добрих справ. Це хороші друзі й партнери, які відкрито та на постійній основі здійснюють благодійні внески, щоб врятувати життя маленьких діток, а також усі таємні благодійники, які долучилися й не залишилися байдужими. Ми щиро дякуємо вам за нашу спільну працю й за шанс, який разом надаємо цим дітям. Шанс на життя.

Коли ми просимо вас — наших помічників — про допомогу, ми окреслюємо суму, необхідну для здійснення допомоги. Але нам щороку приємно бачити цифри, які перебільшують очікування. Найбільше задоволення з року в рік помічати прогрес. Цього разу, попри безліч проблем, що трапилися на шляху діяльності фонду, на таку віддачу ми навіть не могли сподіватися. За весь 2020 рік вдалося зібрати 78 799 632 гривень. Для нас це дійсно честь — бути осередком ваших благодійних справ. Нині хочемо розповісти детальніше, на що ми витратили ці кошти.

Боротьба з COVID-19

У березні 2020 року почалася світова пандемія, і ми прийняли рішення допомагати українцям у боротьбі з коронавірусом. Так наш фонд тимчасово трансформувався для допомоги українцям у важкі часи боротьби з пандемією. Ми створили проєкт  «COVID-19: об’єднатися, аби вижити».

Цей проєкт став унікальним кейсом для сфери благодійності за всі роки незалежності України. Адже його донорами стали бізнес-компанії, і ми зібрали 72,5 млн грн за 9 місяців! Без залучення грантових коштів.

Наші партнери та меценати дуже швидко відреагували на ініціативу й доклали максимум зусиль задля її реалізації. Ми сприяємо популяризації системної допомоги. Тому укомплектовували реанімаційні місця пацієнтів згідно з Наказом МОЗ та купували якісне медичне обладнання найкращих європейських виробників, яке працюватиме ще довго після закінчення пандемії й буде рятувати життя всім пацієнтам, що незалежно від діагнозу будуть потрапляти до відділень реанімації наших підопічних лікарень. Також ми звернули увагу донорів на необхідність придбання костюмів багаторазового захисту для лікарів.

У рамках проєкту здійснювалася допомога лікарням та медпрацівникам з усієї країни.

Географія проєкту у 2020 році

Допомогу отримали 58 лікарень у 19 областях України. 40% реанімаційних ліжко-місць у підопічних лікарнях працює з нашим обладнанням.

Найбільше уваги було приділено лікарням Київської та Чернівецької областей, де в період спалаху пандемії було найбільше хворих.

Було придбано 267 одиниць медичного обладнання для забезпечення реанімаційних відділень, зокрема:

• 35 апаратів ШВЛ;
  • 48 моніторів пацієнта з функцією капнографії;
  • 14 реанімаційних ліжок;
  • 38 пульсоксиметрів;
  • 25 аспіраторів;
  • 48 шприцевих помп;
  • бронхоскопи, ультразвукові сканери та багато іншого;

У боротьбі з пандемією фонд підтримало безліч компаній. Однак Covid-19 — не основна наша справа. Ми не могли зосередити всю увагу тільки на боротьбі з пандемією та забути про наших діточок — підопічних інституту ім. Амосова та ІПАГу, дитячих будинків та малят, які перебувають під наглядом фонду. Навіть у розпал пандемії не змогли оминути їх увагою. Тому більша частина роботи присвячена саме їм.

Інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова

В інституті ім. Амосова щодня триває боротьба за дитячі серця. Наш благодійний фонд уже 5 років опікується його маленькими пацієнтами. Намагаємося зробити все можливе, аби допомогти фахівцям, забезпечити їх обладнанням та медикаментами, серед яких незмінно є й препарат Кустодіол. Без нього не проходить жодна операція на серці. За 2020 рік Інститут ім. Амосова отримав допомогу на загальну суму 7 715 191,01 грн.  Завдяки проєкту Дорога добра з АЗК WOG та Маші Єфросиніній нам вдалося повністю облаштувати дитячу операційну та закупити необхідне обладнання: моніторингову систему та наркозну станцію. У рамках нашого улюбленого проєкту "Charity Weekend з Машею Єфросиніною" провели цікавий день з гостями та зібрали гроші на оксигенатори — спеціальні вироби, що замінюють кровообіг і слугують легенями для дітей упродовж перебування на операції.

Інститут педіатрії, акушерства та гінекології

На допомогу ІПАГу зібрали 3 871 902,12 грн. Придбали обладнання: монітори пацієнта, ШВЛ та шприцеві помпи. Монітори пацієнта — спеціальні пристрої, які допомагають контролювати зміни в стані дитини під час перебування в реанімації. Кошти було зібрано завдяки благодійному вечору Chance Charity Cocktail. Ми були дуже раді бачити велику кількість гостей, зокрема й наших постійних партнерів.

Значна частина коштів витрачені на забезпечення ІПАГу медикаментами та виробами медичного призначення. Великий внесок зроблено завдяки нашій незмінній акції Charity Chain — спільному проєкту фонду “Твоя опора” та бренду Guzema Fine Jewellery, які вже 4 роки допомагають нам у боротьбі за здоров’я дітей, що народжуються зі складними патологіями.

Заклади опіки дітей

Не менш важливим напрямком діяльності фонду є підтримка закладів опіки дітей — дитячих будинків та інтернатів. Розуміючи становище таких закладів, ми намагаємося зосередити зусилля на допомозі діткам, які зростають без батьківської турботи. Наша мета — забезпечити їм належні умови для розвитку, а також допомогти дітям-сиротам з тяжкими хворобами.

На допомогу дитячим будинкам та інтернатам було витрачено 326 393,55 гривні. Під опікою фонду сьогодні знаходиться 34 заклади. За 2020 рік допомогу було направлено більшою мірою на 16 з них. Важливою подією стала доставка до 14 закладів великого запасу підгузків — понад 160 000 одиниць, на що було витрачено 180 374,00 грн.

Окрім цього, ми добре розуміємо, як важко цим закладам самостійно купувати ліки. Не варто забувати, що в дитбудинках лишається дуже багато дітей, від яких відмовились батьки через їхні захворювання.

Щодо покращення умов проживання та можливості розвитку для діток на КЗ "Городнянський ліцей" Чернігівської обласної ради передали електроплиту на суму  15 100,00 грн, а  Хоружівський центр забезпечили канцтоварами на суму 2 838,00 грн.

Адресна допомога

Напрямок діяльності фонду, який потребує найбільше уваги, оскільки потрібно фокусуватися на всіх деталях — це адресна допомога хворим дітям. Нині під опікою фонду 21 дитина. Вони постійно потребують обстежень та контролю. Дуже непросто спостерігати, як зовсім не винні діти не мають можливості жити повноцінно.  Проте їхня біда змушує нас ще активніше працювати, і ми дуже раді, що це приносить позитивні результати. За 2020 рік вдалося організувати та оплатити 17 реабілітацій та 6 обстежень. На цьому наші добрі справи не закінчуються.

Не обійшлось і без нашої найдобрішої акції — подарунки до Нового року з Машею Єфросиніною. 2000 подарунків потрапили до рук діточок завдяки нашим партнерам: компаніям Нова пошта та Космонова. Укотре дякуємо вам за можливість подарувати дітям радість.

Здобутки 2020

Трішки про хороші новини. 2020 рік приніс нам дуже важливу подію — благодійний фонд “Твоя опора” приєднався до Всесвітньої федерації серця, яка є провідним партнером Всесвітньої організації охорони здоров'я. Для нас це гордість — стати частиною єдиної всесвітньої організації, що займається проблемами серцево-судинних хвороб. Наша ціль — працювати над популяризацією здорового способу життя та піклування про власне здоров’я як важливої складової розв'язання проблеми зі збільшенням кількості захворювань серця серед українців. І ми вже на правильному шляху.

Запуск платформи “Добрунок”

Наступна чудова новина за 2020 рік — запуск платформи фонду “Добрунок”. Тепер робити добрі справи надзвичайно легко та швидко. На сайті платформи ви можете створити власну кампанію для збору коштів. Це все робиться легко та за лічені секунди. Одна кнопка та кілька кроків, щоб розпочати збір. Скільки ми чули історій про те, що люди хотіли б допомогти, але не знають, як. Тепер на сайті ви зможете проявляти ініціативу, ділитися ідеями та роботи добрі справи.

У лютому не обійшлося без нашого традиційного “Charity Weekend з Машею Єфросиніною”. У залі зібралася 1000 гостей, які прийшли, аби дізнатися все про сексуальне виховання дітей. Зібрані кошти — 265 000 гривень — було спрямовано на придбання оксигенаторів для Інституту серця ім. Амосова.

Як ви знаєте, прозорість та відкритість для нас завжди в пріоритеті. Для підтвердження наших дій, а також позбавлення вас будь-яких сумнівів, ми хочемо нагадати, що фонд “Твоя опора” щороку проходить незалежну аудиторську перевірку. Зараз ми очікуємо на звіт за 2020 рік. Як тільки він буде готовий — опублікуємо інформацію на сайті. А поки ви можете переглянути фінансовий звіт та впевнитись, що ваша допомога та ваші кошти були успішно реалізовані. Ми дуже вдячні за довіру та співпрацю. Сподіваємося на її майбутнє успішне продовження.  Лише об’єднавшись, ми можемо діяти. Нехай діти ростуть здоровими в щасливій країні, де вони мають можливості розвиватися та чесно працювати. А наша мета — їх у всьому підтримувати.

Завантажити звіт