Фінансовий звіт за 2019 рік

Ось і настала пора знову звітуватися перед усіма, хто був небайдужим та прагнув допомагати. Скласти копієчку до копієчки – дуже клопітка робота, але коли в результаті бачиш суму, яку вдалося зібрати на допомогу діткам, розумієш, що все що ми робимо – не дарма. Плідною працею за підтримки наших донорів та партнерів вдалося здійснити неймовірне. Думаю, ми таки виконали свою обіцянку і виправдали вашу довіру.

За 2019 рік нам вдалося реалізувати аж 11 850247 грн. Це ж майже ДВАНАДЦЯТЬ МІЛЬЙОНІВ на медичні заклади, на операції, нове обладнання, медикаменти! А це значить, що за 6 років вже зібрано 40 896 247 грн. Просто не віриться.Раді, що з кожним роком сума стає все більшою, і більшою.

Як же вдалося реалізувати ці кошти за минулий рік.

ДОПОМОГА ДИТЯЧИМ РЕАНІМАЦІЯМ

Перший пункт - допомога медичним закладам. На це пішла чи не найбільша сума - 10 785 252 гривень. Варто нагадати, що ми здійснюємо допомогу насамперед відділенням дитячої реанімації в двох медичних закладах, а саме ДУ «Інституту серцево-судинній хірургії ім. М. М. Амосова НАМН України» та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. академіка О.М. Лук’янової НАМН України.  Однак цього року нам вдалося виділити кошти ще й на допомогу дитячій реанімації Львівської обласної клінічної лікарні «ОХМАДИТ», а саме на придбання дороговартісних антибіотиків на суму 30 900,00 грн.

За підрахунками лише на витрати інституту Амосова припало цілих 3 962 034 гривень, які були витрачені на закупку медикаментів, виробів медичного призначення та медичного обладнання.

Більшість коштів пішли на такі дорого вартісні препарати, як «Кустодіол», «Октаплекс», антибіотики широкого спектру, а також на різні вироби медичного призначення від оксигенаторів до датчиків, катетерів та зондів - на суму 2 089 969 грн.

Здавалося б, що це безхмарні суми. Однак не для нас і не для людей, які є нашими помічниками, адже цього року дуже багато хто приєднався до нашої хорошої справи. Це були і дорослі, і діти. Мова йде про наш наймасштабніший проект року. В жаркий спекотний день ми зібрали вас усіх наших однодумців – відвідувачів четвертого щорічного благодійного фестивалю «CharityWeekend. Здоровий день з Машею Єфросиніною»  на території Арт-заводу «Платформа». Ми з вами круто провели час. Були присутні усі – і дорослі, і малі, і любителі спортивного відпочинку, і любителі смачно, але корисно поїсти, ті хто любить потанцювати під відкритим небом, перевірити свої творчі здібності чи провести час у парку розваг. Це було для всіх справжнє свято і ви можете переконатися у цьому, подивившись наше відео.

Але для нас найщасливішим став той момент, коли ми підрахували кошти. Таким чином завдяки фестивалю та спільній акції Компанії WOG, Української біржі благодійності, благодійного фонду «Твоя опора» було зібрано 4 000 340 грн. ВИ МОЖЕТЕ СОБІ УЯВИТИ?

На таку значну суму нам і вдалось закупити до Інституту імені М.М. Амосова вкрай важливий УЗД апарат, який допомагає виявити хворобу чи ваду у перші години після народження.Також частина коштів пішла на ті самі медикаменти та вироби медичного призначення. Вони необхідні під час операцій та перебування малят в реанімаціях інститутів Амосова та ІПАГу. Це все завдяки вашій підтримці, та підтримці партнерів! Ми дуже всім вдячні за співпрацю і за можливість разом творити добро.

Також ми дуже пишаємося тим, що змогли для інституту Амосова придбати ще один важливий прилад - Гастроскоп , який дозволить під час лікування дітей з вродженими вадами серця уникнути тяжких ускладнень збоку шлунково-кишкового тракту.

Наявність відповідного обладнання вкрай необхідне. Шанси на порятунок та одужання дуже залежать від їх наявності, але так як обладнання дуже швидко зношується потрібно постійно замінювати його новим. Ми дуже раді, що завдяки фонду у лікарень є така можливість. Загалом закупівля обладнання лише для Амосова обійшлась нам у 1 872 065 грн., хоча врятоване життя дитини не можна оцінити ніякими грошима.

Далі мова піде про наших крихіток. Це – маленькі пацієнти Інституту педіатрії, акушерства та гінекології. Ці дітки тільки-тільки з’явившись на світ уже потребують допомоги. Лікарі усіма зусиллями борються за їхнє життя. Проте як ми знаємо, зазвичай все залежить не лише від них, а й від наявності спеціальних препаратів та обладнання.

Завдяки Лондонській благодійній організації Ukraine Charity ми змогли придбати сучасний монітор для ІПАГу. Функції якого допомагають розглянути найдрібніші деталі, а оскільки дитячі органи не великі, потрібно дуже ретельно оцінити їх стан для визначення подальшої тактики лікування.

Отже, завдяки фонду «Твоя опора» та співпраці з партнерами на ІПАГ було зібрано і реалізовано 6 792 317 гривень, з них препарати на суму 3 040 769  та обладнання, вартістю в 3 751 548.

Забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення на операції в двох найважливіших закладах (ІПАГ та інституту Амосова) були б просто неможливими без підтримки наших друзів та партнерів та спільних проектів.

• Уже три роки, як «Твоя опора» спільно з Валерією Гузема проводить чарівну акцію Charity Chain, завдяки якій більше 50-ти діток в ІПАГові та Амосова вже отримали допомогу у вигляді медикаментів та виробів медичного призначення.

• Ми вдячні Київстару, який продовжує спільну з фондом акцію Sharity. Завдяки цьому проекту багато дітей мають підтримку під час проведення операцій на серці.

• Також цього року ми продовжували реалізовувати красиву акцію з MARSALA. Виручені кошти були направлені на допомогу пацієнтам з ІПАГу.

• Акція з Have a rest. Допомога пацієнтам з ІПАГу та Інституту Амосова.

• А також варто сповістити вас про початок нової співпраці. Тепер Лабораторія Сінево теж стала нашим постійним партнером і допомагає забезпечити діток цінним препаратом «Кустодіолом» . Безмежно вдячні за те, що вони приєдналися до нашої цілі – творити дива. Ми дуже раді тому, що список партнерів щороку збільшується і сподіваємось, так триватиме і далі.

ДОПОМОГА ДИТЯЧИМ БУДИНКАМ

Одним із дуже важливих напрямків діяльності фонду є також підтримка дитячих будинків та інтернатів. На допомогу дитячим закладам було витрачено 454 484 гривень. Сьогодні під опікою фонду «Твоя опора» знаходиться 26 закладів, 12 з яких отримали значну допомогу в 2019 році. Серед них:

КЗ «Олешківський дитячий будинок інтернат». Отримали фінансування на забезпечення медикаментами, підгузками та побутовою технікою (витрачено 127354,02 гривень).

КЗ Київської обласної ради «Спеціалізований обласний будинок дитини» міста Біла Церква. Закладу закуплено та передано підгузки, медикаменти та побутову техніку (витрачено 33162,11 грн.).

КО «Макарівський районний центр соціальної підтримки дітей та сімей "Промінь надії"» був забезпечений медикаментами (витрачено 32867,80 грн.).

КЗ «Оршівський дитячий будинок санаторного типу» отримав необхідну побутову техніку (витрачено 15 027,00 грн.).

КЗ «Городнянський ліцей» Чернігівської обласної ради тепер має довгоочікуваний телевізор (витрачено 6000,00 грн.).

Для «Луганського будинку дитини» в місті Сєверодонецьк придбали побутову техніку (витрачено 16235,00 грн.).

«Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями ЦНС з порушеннями психіки та паліативної допомоги дітям» завдяки наші допомозі придбав новенький бойлер та постільну білизну (витрачено 23220,00 грн).

КП «Волинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки" ВОРотримав допомогу у вигляді побутової техніки (пилососи та телевізор) (витрачено 17 328,00 гривень).

Відділення Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей "Пролісок" було забезпечено новенькоюпобутовою технікою, а саме пральною машиною (витрачено 11 999,00 гривень).

Медичне обладнання отримав «Романівський дитячий будинок-інтернат» (витрачено 15695,47 гривень).

А в Вишгородській районній спеціальній загальноосвітній школі «Надія» тепер також мають необхідну побутову техніку (витрачено 3096,00 грн).

«Обласний спеціалізований будинок дитини» міста Чернівці, котрий отримав допомогу у вигляді ремонту санвузлів на суму 152 500 грн.

Не можливо не згадати про нашу найдобрішу акцію «Подарунки до Нового року з Машею Єфросиніною», до якої долучались не тільки дорослі, а й багато їхніх діток, які разом із своїми батьками обирали подарунки для вихованців 22 інтернатів України, а також дітки, які отримують адресну допомогу. Ми дуже пишаємося тим, що цього року вдалося ощасливити 2 000 малюків і всі вони отримали свої довгоочікувані подарунки завдяки нашим партнерам помічникам «Нова пошта» та «Космонова».

АДРЕСНА ДОПОМОГА ДІТЯМ

Одним із не менш важливих, але дуже клопітких напрямі роботи фонду є Адресна допомога. За увесь рік нам вдалося реалізувати допомогу для проведення операції Василинки Федоровської та оплатити цілих 26 реабілітацій та 6 обстежень. Наразі у нас під опікою знаходяться 26 дітей, яким постійно з року в рік потрібна допомога.

З року в рік ми готуємо звіт, аби ви мали змогу простежити всю діяльність фонду і бути певними, що всі пожертви були витрачені на допомогу діткам. Ми кожен рік проходимо аудиторську перевірку і цього разу також. Тому чекайте на публікацію аудиторського висновку. Творіть дива  разом з нами і не будьте байдужими. Ці всі дітки дійсно потребують нашої з вами допомоги.

Завантажити звіт