Фінансовий звіт за 2015 рік

Благодійний фонд “Твоя опора” працює вже другий рік. Відтак правильною і важливою традицією стало підбиття підсумків зробленого за 2015-й. Наша позиція і обов’язкове правило - вести діяльність прозоро і відкрито, адже ми усвідомлюємо надану довіру і відповідальність, яку несемо перед нашими підопічними, донорами і партнерами.

За 2015 рік було зібрано 2 865 784 гривень. Для нас це безпрецендентна і значна сума. Це дозволило нам розширити географію і масштаби нашої допомоги.

Також ми з гордістю можемо сказати, що максимально зменшили адміністративні видатки - вони минулого року склали лише 6,1% від зібраних коштів.

У 2015-му БФ “Твоя опора” зробив ремонт в столичному Інституті ендокринології, на який пішло майже 49 999,20 грн. Київська обласна дитяча лікарня отримала важливе обладнання (м.Боярка) - відсмоктувачі - на 9600 грн. Фонд закупив обладнання для Цюрупинського дитячого будинку-інтернату - ми придбали мотомед (165 880 грн), вертикалізатор (87 894 грн) і тренажери (29 660 грн). Все це потрібно для розвитку і покращення стану дітей, які мають проблеми зі здоров’ям. Значна сума - 84 368 грн - пішла на потреби щоденні потреби хворих дітей, такі як підгузки, ліки тощо. Фонд «Твоя опора» зміг придбати у дитяче відділення київського Інституту урології АМН України спеціальний операційний світильник вартістю 4080 грн. Дитяче відділення Інституту нейрохірургії імені ак. А. П. Ромоданова НАМН України отримало важливе обладнання - камеру зволожувача - вартістю 3000,28 грн.

Ми продовжуємо опікуватись маленькими вихованцями Прилуцького дитячого будинку, в якому зараз 64 дитини віком від народження до 6 років. З них - 13 дітей віком до 1 року. 17 дітей з особливими потребами (мають групу інвалідності). Більшість мають різні види порушень: затримку психічного розвитку, розумову відсталість та інші психоневрологічні захворювання, порушення мови, порушення опорно-рухового апарату, захворювання серцево-судинної системи, вони часто хворіють. Минулого року дітки отримали спортивний інвентар (19 880 грн) і логопедичні зонди (3724,80 грн).

Чернівецький обласний дитбудинок отримав ліки, нібулайзери і дитяче харчування на суму 16 825,10 грн. Дружківський інтернат,  де проживає 270 дітей, більшість з яких з особливими потребами, отримав нові меблі (вартістю 31 464 грн), на підгузки БФ "Твоя Опора" виділив 19 203 грн, а головне – діти отримали такі необхідні ліки на сумму 4034,32 грн. Медпрепарати і обладнання (зокрема, мотомед вартістю 195 623 грн) отримали і маленькі вихованці дитбудинку “Антошка”, що у Краматорську. Також на підгузки та засобі гігієни для малюків дитбудинку "Антошка" БФ "Твоя Опора" виділив 37 400 грн.

У 2015-му році БФ “Твоя Опора” передав відділенню реанімації Інституту ім. Амосова медичних препаратів на 937 555,18 гривень! Також Інститут отримав нове обладнання - зволожувачі (91 992 грн), термометри (2 510 грн) і сагінальну пилку (164 000 грн).  Всього на потреби дітей, що проходять лікування і дитячому відділенні та дитячій реанімації Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, за 2015 рік було витрачено 1 196 058,22 грн.!

Окремо хотілося б виділити адресну допомогу яку надав БФ "Твоя Опора" хворим діткам. На лікування Іллі Балабана, у якого діагностували лімфогранулематоз 4 стадії, зібрали понад 375 000 гривень які витратили на оплату лікування хлопця. На курс чергової реабілітації Дані Кладенко було витрачено 2 650 грн.

Віримо, що з року в рік наші досягнення і справи приноситимуть все більше користі дітям, адже наші донори і партнери - люди з великим серцем і щирим бажанням змінити світ на краще, допомагати тим, кому це потрібно. Ми вдячні за всю підтримку і допомогу, яку отримали від наших друзів і помічників. Не забуваємо, що робити добрі справи - просто і надзвичайно важливо!

Завантажити звіт