Кілометри життя

В Україні щороку  народжується більше 10 тисяч дітей з вродженими важкими патологіями розвитку і більше 20 тисяч передчасно. Виходжування і реабілітація таких діток для лікарів-неонатологів та батьків є складним процесом, який триває місяцями. Проте завдяки новим технологіям, обладнанню та навчанню лікарів, кількість немовлят, яких можна виходити і дати їм шанс на здорове життя, значно зростає.

Інститут Педіатрії, Акушерства та Гінекології (ІПАГ) є єдиним в Україні науково-практичним закладом, що допомагає народженим діткам з паталогіями та передчасно новонародженим із усієї країни. Передусім тим, кому не можуть надати допомогу за місцем проживання. Для таких майбутніх мам та хворих діток ІПАГ є останньою надією на одужання та здорове життя.

Інститут - бюджетна організація, а отже фінансується із державної казни. Щороку ІПАГ потребує 66 млн грн на самі лише медичні препарати. Цьогоріч було виділено 12% від необхідної суми, що катастрофічно мало. А про модернізацію обладнання і мови не йде - кошти на це не передбачено взагалі.

На сьогодні інститут має гостру потребу у реанімаційному місці для  дітей з вродженими важкими патологіями розвитку та передчасно народжених.

Група компаній “Автострада” спільно із фондом “Твоя Опора” та Машею Єфросініною, у партнерстві з Run Ukraine, ініціювала благодійний челендж для збору коштів на закупівлю двох реанімаційних місць Draeger для реабілітації таких діток. Обладнання буде працювати у відділенні реанімації ІПАГ, в якому щороку отримують шанс на одужання більше 200 дітей.

За відсутності необхідного обладнання ці малюки мають мізерні шанси вижити.

Хороша новина у тому, що допомогти може кожен! І не гривнею, а власними кілометрами під час пробіжки!

Що для цього необхідно?

1) натиснути “Піду” у події https://fb.me/e/GJbG72d9

2) завантажити додаток Strava та приєднатися до групи за посиланням

3) щоразу, під час пробіжки, увімкнути додаток Strava, щоб км зарахувались до загального заліку

Кожен ваш кілометр група компаній “АВТОСТРАДА” помножить на 10 грн та перенаправить на допомогу новонародженим діткам в Інститут Педіатрії, Акушерства та Гінекології, а саме на придбання двох комплектів реанімаційних місць Draeger.

Приєднуйтесь до акції та передавайте челендж друзям у своїх соціальних мережах- #ТвоїКілометриРятуютьЖиття!