Боротьба з COVID-19: Київстар передав лікарням ще 55 кисневих концентраторів

Covid-19, запалення легень, спроба вдихнути повітря і нездатність цього зробити.

Майже рік - це один із найбільших страхів чи не кожного українця. Адже в лікарнях, куди привозять пацієнтів зі складним перебігом коронавірусу, часто навіть немає кисневої підтримки, а відтак - шансу на життя. Це реальність, з якою ми зіштовхнулися ще навесні і те, з чим миритися не захотіли.

Відтак, аби кожен, хто задихається, міг зробити подих ціною в життя, благодійний фонд “Твоя опора” розпочав збір коштів на забезпечення українських лікарень усім необхідним для боротьби із коронавірусом. І нині ми раді повідомити, що завдяки фінансовій підтримці ПрАТ “Київстар” ми змогли закупити ще 55 кисневих концентраторів для лікарень із дев’яти областей України.

Новенькі 10-літрові апарати “Біомед” JAY-10 з подвійним потоком, що дозволяє розподіляти кисень одразу на два ліжка, уже стоять у 12 медзакладах. Це саме ті лікарні, де була найгостріша потреба у кисневій підтримці пацієнтів із Covid-19.

Найбільше, вісім кисневих концентраторів, отримала Білоцерківська міська лікарня №3, шість - Гайворонська районна лікарня, по п’ять - Калинівська, Кам'янська лікарня №7 та Київська лікарня №4.

По чотири апарати від нас одержали Ірпінська та Черкаська центральні лікарні, а також Чернівецька обласна лікарня. Три кисневі концентратори ми передали районній лікарні м. Лохвиця, а два - Новопсковському територіальному медичному об’єднанню.

Просто зараз завдяки цим апаратам пацієнти мають змогу дихати, а відтак - шанс вижити. Від їх імені, а також від імені лікарів, які тепер “озброєні” кисневими концентраторами, дякуємо компанії “Київстар” за вкотре продемонстровану соціально-активну позицію.

Знайте: ваші дії допомагають рятувати людські життя і ми раді бути вашими незмінними партнерами у цьому.

Купівля 55 кисневих концентраторів - це далеко не єдина допомога “Київстар” і наш спільний вклад у подолання пандемії коронавірусу. Впродовж останнього року благодійний фонд “Твоя опора” та компанія” “Київстар" разом допомогли 30 лікарням із 15 областей України. Придбано 10 апаратів штучної вентиляції легень і 8020 витратних матеріалів до них,  20 моніторів пацієнта та майже 7 000 захисних костюмів.

Важливо зазначити, що, аби втілювати ці проєкти, “Твоя опора”, як і усі благодійні організації, з якими співпрацює “Київстар”, пройшла ретельну перевірку на міжнародному рівні групи “VEON” щодо етичності ведення своєї діяльності.

Дякуємо, що довіряєте нам!

Спільно ми захищаємо і лікарів, і пацієнтів.

І продовжимо це робити, допоки не забезпечимо кожну лікарню необхідним обладнанням, а лікарів - засобами індивідуального захисту.

Приєднуйтеся, Covid-19 ми здолаємо лише разом!