Більше 1000 одиниць засобів захисту отримала «Центральна районна лікарня» Гайворонської районної ради

КНП «Центральна районна лікарня» Гайворонської районної ради отримала допомогу від Благодійного фонду «Твоя опора».

Медпрацівникам лікарні було передано засоби захисту, а саме:

• 900 медичних захисних масок (3-х шарові)
  • 100 захисних костюмів
  • 40 захисних щитків
  • 30 захисних окулярів

«Зараз вкрай важливо підтримувати саме районні лікарні, які  розташовані далеко за межами столиці та обласних центрів. Адже туди також потрапляють хворі з COVID-19, і більшість з них знаходяться безпосередньо в групі ризику. Коронавірус так швидко поширюється, тому у лікарів просто немає часу, аби чекати, поки хто-небуть привезе їм захисні костюми. Тому ми щиро вдячні ТОВ «Альянс Енерго Трейд» за таку необхідну і своєчасну допомогу медикам» - Валерія Татарчук, засновниця Благодійного фонду «Твоя опора».

Саме тому, так важливо, аби лікарі по всій Україні мали належний захист. Карантин триває, діють заходи безпеки, але кількість хворих і далі зростає на більше ніж 400 осіб за добу. Пік захворюваності ще тільки очікується приблизно в травні. Ніхто не може прогнозувати, наскільки великим буде спалах та як з ним будуть справлятися лікарні. Однак під загрозою, перш за все, є і будуть наші лікарі. Не можна допустити, аби вони хворіли. Якщо ми не захистимо наших рятівників – то досить швидко нікому буде нас рятувати.

Багато із списку засобів захисту не є багаторазовим, його вистачає лише на кілька годин перебування з хворими. Тому лікарям і надалі потрібна буде допомога. Сьогодні ніхто окрім нас самих не зможе врятувати цей світ від біди, яка щодня забирає тисячі життів. Тому кожна ваша незначна допомога може врятувати медику життя – а значить врятувати кілька десятків, а можливо і сотень пацієнтів.