"Твоя Опора" - частина Всесвітньої федерації серця!

Український благодійний фонд "Твоя опора" приєднався до Всесвітньої федерації серця, яка є провідним партнером Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Місія Всесвітньої федерації серця - попередження і контроль серцево-судинних захворювань та інсультів. Перш за все, у фокусі організації  країни з низьким і середнім рівнем доходу. Федерація включає в себе 195 організацій кардіологічного профілю з-понад 100 різних країн світу, що представляють усі можливі регіони: Африка, Європа, Північна та Південна Америка та Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

"Твоя Опора"  стала першою і єдиною в Україні організацією, які увійшла до складу федерації.

«Бути першою і єдиною організацією від України, яка стала членом Міжнародної федерації серця – це велика честь і відповідальність для нас. Для фонду це можливість популяризувати проблему серцево-судинних захворювань (ССЗ), від яких щороку помирає понад 400 000 українців. ССЗ – це перша причина смертності не тільки в Україні, а і у всьому світі. Лише системний підхід може змінити ставлення до проблеми, і знайти ефективні шляхи для її вирішення, які вплинуть на смертність – як дорослу, так і дитячу. За 6 років існування нашого фонду нам вдалось врятувати 3 500 дітей, зібравши на це понад 40 млн грн. Наша мета - це не тільки вирішення гострих проблем, а й інформування населення про ризики утворення хвороб серця та їхні наслідки», – розповідає засновниця фонду "Твоя Опора" Валерія Татарчук.

В Україні головним закладом, який займається лікуванням дитячих сердець, є Інститут серцево-судинної хірургії ім.М.М. Амосова, де кардіохірурги проводять 700 операцій на рік. Це єдина установа в Україні, де беруться за порятунок тих діток, які мають лише половину серця від народження, тобто синдром гіпоплазії лівих відділів серця.

«Вступ фонду «Твоя опора» до Всесвітньої Федерації Серця – це перший крок до масштабування діяльності фонду. Серцево-судинні захворювання займають перше місце в статистиці смертності в усьому світі. Інфаркти і інсульти «молодішають». Діти з вродженими вадами серця народжуються у величезній кількості – статистика невтішна. Наше здоров’я і життя залежить тільки від нас. Фонд уже 6 років допомагає дітям із вродженими вадами серця: ми закуповуємо обладнання, медикаменти, витратні матеріали в найкращі кардіоцентри країни. Тепер ми можемо посилити нашу діяльність за підтримки Міжнародної федерації серця», – говорить голова опікунської ради фонду Маша Єфросиніна.

Згідно зі статистикою, в Україні на серцево-судинні захворювання припадає 68% летальності – на рік це 460 тисяч втрачених життів. Так само щороку з вадами серця народжуються 5 500 дітей, 30% із них із пологових виписують, так і не діагностувавши хворобу, внаслідок чого половина із них гине. Ті, кого таки направляють на лікування, часто не можуть його собі дозволити: кардіохірургію держава критично недофінансовує, бракує елементарного – витратних матеріалів і медикаментів.