Касети і степлери вже рятують життя малюків з ІПАГу

Завдяки збору на Українській Біржі Благодійності і підтримці величезної кількості людей нам вдалося зібрати 234 960 гривень! Для голови фонду "Твоя опора" Лери Татарчук це стало найбажанішим подарунком до Дня народження. Адже замість подарунків та квітів Лера просила допомогти із закупівлею важливого обладнання для новонароджених із непрохідністю кишківника - 2 спеціальних "степлерів" та 24 касет. До збору коштів долучилися небайдужі українці.

Ми навіть не очікували такої активності та підтримки! Дякуємо кожному небайдужому та нашим друзям - Українській Біржі Благодійності - за справжнє здійснення мрії!

У ІПАГу лікують діток із найскладнішими вадами розвитку. Серед інших важких патологій тут допомагають малюкам із кишковою непрохідністю. Для цього лікарі проводять надзвичайно складні операції у кілька етапів. За непрохідності кишково-шлункового тракту завдання лікарів – прибрати частину тканин, яка закупорює рух їжі. Це довгий, складний і ризикований процес. З одного боку, не можна відрізати більше, бо у дитинки будуть проблеми із засвоєнням їжі, важливий кожен міліметр, а з іншого – якщо той збережений міліметр виявиться нефункціональним, крихітці загрожують бактеріальні інфекції, зараження крові і навіть смерть.

Але завзяті хірурги ІПАГу навчилися оперувати новим методом, скоротивши кількість операцій та вберігаючи діток від післяопераційних ускладнень, а значить – додаткових страждань. Для цього лікарям потрібні касети до спеціальних "степлерів", які дозволяють за лічені хвилини "прошити" проблемні ділянки кишківника. Але ці "степлери" і касети не закуповує держава.

Ми сподіваємось, що запасу касет і "степлерів" вистачить на найближчий рік. Це залежить від кількості маленьких пацієнтів та складності патологій. Це наш з вами внесок у життя крихіток. Адже щороку приблизно 100 діток народжуються із діагнозом "непрохідність кишківника".

Обіцяємо надити звіт про кожну дитину, якій ми разом врятуємо життя. Дякуємо кожному!

Допомогти нашим підопічним ви завжди можете, натиснувши кнопку  або надіславши смс зі словом ЖИВИ на короткий номр 88000!

Разом ми можемо більше!