Звіт про закупку рентген аппарату

Прилад, який збереже сотні дитячих життів. Благодійний фонд «Твоя опора» та Маша Єфросиніна подарували Інституту педіатрії, акушерства та гінекології, єдиному в Україні закладу, де народжуються крихітки із найтяжчими патологіями, сучасний палатний цифровий рентген апарат. Вартість такого унікального і єдиного у Києві обладнання - ЧОТИРИ мільйони гривень. Придбати його вдалося завдяки коштам, зібраним на заходах «Charity weekend. Здоровий день» і «Public Talk із Машею Єфросиніною та Надею Дорофєєвою», а також допомозі окремих донорів.

«Я давно не бачила стільки по-дитячому щасливих обличь лікарів», - сказала Маша Єфросиніна в реанімації ІПАГу, коли туди завезли рентген-апарат. - «Ми подарували медичне обладнання, про яке вони так давно мріяли. Це не якась там дорогезна річ, яка припадатиме пилом, це міст для порятунку немовлят між минулим і майбутнім, прилад, з допомогою якого вдасться в рази знизити дитячу смертність. Я дякую кожному, хто прийшов на «Charity weekend. Здоровий день», «Public Talk», хто пожертвував хоча б гривню. Завдяки кожному з вас сотні крихіток тепер отримають шанс».

Сучасний палатний цифровий рентген апарат Transportics B-D - це абсолютно мобільний пристрій, який зможе під’їхати до кожного ліжечка. Дитинку нарешті не треба буде піднімати чи підлаштовувати під пристрій, він підлаштується під малюка сам і сфотографує його у будь-якому положенні. Сам процес займатиме лише мілісекунду, за цей час організм дитинки не встигне піддатися опроміненню, так само процедура не зашкодить і діточкам на сусідніх ліжечках. Не менш важливо – знімки не треба буде проявляти, втрачаючи дорогоцінні хвилини, зображення одразу з’являтиметься на екрані, звідки відправити його миттєво вдасться просто на телефони лікарям. У критичних ситуаціях саме така оперативність може коштувати життя.

«У відділенні реанімації ІПАГу щороку повертають до життя понад тисячі малюків. Здебільшого це передчасно народжені дітки із багатьма патологіями, вони там під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень, а відповідно – їх не можна рухати. І без такого мобільного рентгену лікарям раніше доводилося ухвалювати рішення фактично «наосліп», що не додавало їм шансів. Оскільки ми в «Твоя Опора» вважаємо своїм обов’язком дати шанс на боротьбу кожній дитинці, то докладали усіх зусиль, аби зібрати кошти. Дякувати Богові, поряд з нами дуже багато щедрих і відповідальних людей»,Валерія Татарчук, засновник  благодійного фонду «Твоя опора».

Нам вдалося зібрати необхідну суму на придбання рентген апарату завдяки благодійним заходам «Charity weekend. Здоровий день з Машею Ефросиніною» зібрана сума – 2 229 874,00 грн., «Charity weekend. Public talk Маші Ефросиної з Надею Дорофеєвою» зібрана сума – 436 186,00 грн., а також благодійній акції «Take Me to the Moon» Christmas Charity Edition, внеску компанії ТОВ "ЄРУ Трейдинг" та пожертвам приватних донорів.