Виправити помилку природи

Помилка природи, що критично вразила серденько, не давала їй жодних шансів. Одначе в бій за дитяче життя вступили кардіохірурги, а відтак - подарували надію.

Ми продовжуємо розповідати Вам про діток, яких вдалося врятувати завдяки допомозі Благодійного фонду Великої Британії «ALBION AID FOUNDATION». Отож, знайомтеся із нашою наступною щасливицею – півторарічною Кариною Дятько.

Каруся на цей світ мала з’явитися абсолютно здоровою. Жодних проблем із виношуванням, хороші аналізи, навіть пологи, під час яких дитя буквально довелося вичавлювати з мами, минулися без наслідків. Немовля та щасливу маму за кілька днів відпустили додому і тільки згодом, за п’ять місяців, педіатр помітила насторожливу невідповідність – у серденьку прослуховувалися шуми. Лікарі Інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова, що тоді навідалися до Маріуполя, наполягли на терміновому обстеженні у Києві, що і виявило ту страшну ваду.

Частковий аномальний дренаж легеневих вен – це вроджена вада. Легеневі вени, які мали би приєднуватися до лівого передсердя, впали у праве. Для крихітки це означало наступне: кров у її серденьку циркулює неправильно, бо в артеріях рухається не артеріальна, а венозна кров. Як наслідок – синюватий колір шкіри, губки і пальчики. Якщо не оперувати – дитини не врятувати. Одначе вага Карусі на той час не дозволяє провести хірургічне втручання, її відправили додому. Операцію призначили за рік, поки ж - контроль.

Увесь цей час мама Карусі молилася, аби серденько її донечки протрималося до осені. І в жовтні, щойно отримала підтвердження від столичних кардіохірургів, примчала на операцію.

Каринка – друга донечка у родині Дятько. Мама - глухоніма, інвалід дитинства, тато - відбуває покарання у місцях позбавлення волі, родина дуже бідна, а на операцію треба було знайти 40 тисяч гривень. Це вартість медикаментів та витратних матеріалів, якими Інституту Амосова не здатна забезпечувати держава, а при всьому бажанні оперувати без них кардіохірурги не здатні.

Коли батьки через брак грошей перебували буквально у відчаї, сплатити вартість необхідних для порятунку Карусі медикаментів і витратних матеріалів погодився наш партнер Благодійний фонд Великої Британії «ALBION AID FOUNDATION».

Кілька годин найліпші лікарі Інституту перелаштовували легеневі вени, аби кров у маленькому тільці нарешті почала рухатися правильно. Серденько на цей час довелося зупинити. Це була ризикована операція на відкритому серці, яка, на щастя, минула добре. Нині дівчинку з мамою уже відпустили
додому.

Родина Дятько від щирого серця дякує усім причетним за те, що подарували життя їхній донечці. Ми ж зі свого боку бажаємо їй міцного здоров’я, а Вас просимо долучатися до хорошої справи.

Клік або ж СМС зі словом «ЖИВИ» на номер 88000 здатен повернути надію ще одній мамі чи татові.