Чотири вади в одному серденьку

Вона народилася із чотирма вадами в сердечку і мізерним шансом вижити. Та навіть попри невтішний прогноз, ця крихітка міцно за нього вхопилася. Нині їй уже десять місяців і ми дуже сподіваємося, що попереду у цієї красунечки довге життя.
Ми продовжуємо розповідати Вам про діток, яких вдалося врятувати завдяки допомозі Благодійного фонду Великої Британії «ALBION AID FOUNDATION». Отож, знайомтеся із нашою наступною щасливицею – Даринкою Кондратюк.

На світ Даринка з’являється дуже стрімко, всього за якісь пів годинки. Пологи приймають в ІПАГові, а не в рідному Хмельницькому, адже ще під час вагітності у плоду діагностують одну із найнебезпечніших хвороб – Тетрада Фалло. За неї у малесенькому серденькові проявляються одразу чотири вади: клапан легеневої артерії звужений, аорти зміщена, правий шлуночок гіпертрофований, а між ним і лівим шлуночком – дірочка, через яку змішується кров. Половина із діточок, народженими із Тетрада Фалло, не доживають і до 5 років. Усе тому, що вада інколи запізно себе проявляє, це й той час, коли вчасна діагностика може бути вирішальною.

Аби врятувати Даринку, першого ж дня життя її везуть до Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова, де підтверджують недугу. Там же проявляються і перші її ознаки: посиніння губок, слабкість під час смоктання молочка. Лікарі одностайні: потрібно оперувати, але замала вага того не дозволяє. Хірургічне втручання відкладають на цілих 9 місяців. Усе, що лишається батькам – повертатися додому і з надією чекати на операцію.

Даринка – третя дитинка у родині, вона має двох старших братиків. Кондратюки – незаможні, живуть у селі, тато Іван працює доглядачем на фермі, мама Настя до декрету працювала там же, дояркою. Дохід родини – якісь кілька тисяч гривень на місяць, а на операцію потрібно було зібратися 40 тисяч. Це вартість витратних матеріалів, якими Інституту Амосова не здатна забезпечувати держава, а при всьому бажанні оперувати без них кардіохірурги не здатні.

Коли наблизився час операції, а грошей все не було, Кондратюки дізналися про те, що наш фонд «Твоя Опора» бере на себе пошук такого фінансування, завдяки чому за останні кілька років нам вдалося допомогти врятувати майже тисячу діточок із вадами серця. Тато і мама Даринки попросили про допомогу і ми знайшли можливість.

Сплатити вартість необхідних дівчинці витратних матеріалів погодився наш партнер, Благодійний фонд Великої Британії «ALBION AID FOUNDATION». Даринку прооперували і нині її життю нічого не загрожує. Днями її виписали з лікарні. Вона нарешті вдома за своїми братиками і люблячими батьками. Родина Кондратюків від усього серця дякує усім
причетним за порятунок донечки.

Ми ж вкотре хочемо сказати, що діток із вадами серця щороку в Україні народжується аж п’ять тисяч і усім їм потрібна допомога. Ми їм потрібні.

Тож, тисніть , або надсилайте СМС зі слово «ЖИВИ» на номер 88000. Давайте разом подаруємо крихіткам шанс.