Маша Єфросиніна – Почесний Посол Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні

Наступні два роки Маша Єфросиніна буде офіційно представляти інтереси молоді,  а також виступати проти домашнього насильства та за гендерну рівність в Україні в статусі Почесного Посла Фонду ООН в області народонаселення.

Зазначимо, подібний статус вперше надано українці для Представництва UNFPA, яке входить в регіон Східної Європи та Центральної Азії. Це означає, що саме Україна першою за багато років для всього регіону матиме Почесного Посла.

Статус Почесного Посла передбачає підтримку активностей Фонду ООН у галузі народонаселення, направлених на боротьбу із насильством, підтримку рівності, а також інтересів та можливостей молоді.

«У нас попереду багато роботи, адже теми не прості і для України дуже актуальні. Ми дуже раді нашій співпраці з Марією. Віримо, що зараз теми гендерної рівності, домашнього насильства, а також забезпечення потенціалу молодих людей стануть більш обговорюваними і таким чином реальними і видимими для суспільства» - сказав Представник UNFPA в Україні Каспар Пік.

«Мандруючи містами України, я бачу тисячі жінок на своїх жіночих зустрічах. Від сьогодні в партнерстві із Фондом ООН ми в значній мірі розширюємо наші можливості говорити про ці проблеми та допомагати жінкам відчувати себе більш впевненими» - поділилася Марія Єфросиніна.

Пам’ятайте, що тільки разом ми зможемо побудувати мирне, вільне та толерантне суспільство».

Послами на глобальному, регіональному та на рівні країн є також кронпринцеса Данії Марі Датська, акторка Ешлі Джадд, Катаріна Фуртадо, Джодель Лікенс, принцеса Басма Бінт Талал, королева-мати Бутану Сангай Чоден.

Урочисте підписання меморандуму пройшло на терасі ресторану MUST, з якої відкривається краєвид на Київ.

Підтримати Машу прийшли найближчі люди: чоловік Тимур Хромаєв з дочкою Наною та сином Олександром, а також сестра Єлизавета зі своїми дітьми Варварою та Сергієм.

А ще подруги: Оксана Голубченко, Олена Рева, Олена Примак і Валерія Гузема.