Допомагати разом: спільний проект «Твоя опора» та Креді Агріколь Банк

Він фіксує удар за ударом хворого серця, показники насичення крові киснем, тиск і кожен подих пацієнта. Цифри на моніторі в реанімації, поряд із дитячим ліжечком – то своєрідна система координат, що допомагає лікарям тримати стабільних курс на порятунок, без них рішення ухвалювати доводиться практично «наосліп», що значно зменшує шанси на одужання.

Для всього сучасного світу медицини наявність таких моніторів – норма. На жаль, не для України. У Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії, де щороку повертають до життя 1500 малюків із вадами серця, таких необхідних приладів  бракує. Аби ж виправити цю кричущу помилку,нещодавно заклад отримав три такі монітори у максимальній комплектації. Це стало можливим завдяки підтримці Креді Агріколь Банку, який у рамках спільного проекту з благодійним фондом «Твоя опора»,на їх придбання виділив 208 008 гривень

Також, завдяки цьому проекту із Креді Агріколь Банк, вдалося забезпечити необхідною побутовою технікою одразу шість підопічних нам дитячих будинків.  Фінансова установа, у рамках своєї програми корпоративної соціальної відповідальності «We Care,спрямувала на це 134 191 гривень.

Отож, Кременчуцький спеціалізований будинок дитини, де перебувають 75 маленьких вихованців, отримав холодильник для зберігання ліків і сумішей, що йоговстановили в ізоляторі для хворих діток, а також спеціальний апарат для фізіотерапії, лікування на якому проходитиме малеча із розладами нервової системи та опорно-рухового апарату.

105 вихованців Немирівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з аутизмом та дітей з порушеннями мовлення отримали морозильну камеру, що вийшла з ладу у харчоблоці, електробойлер для душової та два мікрофони, кабелі для аудіо-відеотехніки, комп’ютерну акустику та принтер.

216 діток із Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко» поза увагою ми теж не лишили, і задля їхнього комфорту подарували закладові два зволожувачі повітря та три пилососи.

Нестандартний подарунок, дзеркальну фотокамеру, отримали 123 вихованці Городянської спеціалізованої школи-інтернату. Адже ці дітки випускають газету«Джерело» і хочуть прикрашати її красивими світлинами, а бюджетних коштів на забезпечення їм цієї можливості, на жаль, не передбачено.

Ураження нервової системи, фізичні вади: понад 119 діток віком від 4 до 18 років, більшість з яких прикуті до ліжок – це вихованці Олешківського дитячого будинку-інтернату в Херсонській області. Аби зробити їхнє життя хоч на краплинку комфортнішим, ми передали їм три праски, два пилососи та два зволожувачі – тепер дітки там виглядатимуть охайними і дихатимуть свіжим повітрям без пилу.

А малеча з Оршівського дитбудинку санаторного типунарешті взимку не буде мерзнути, бо заклад отримав газовий котел. До його появи через підвищену вологість стіни в кімнатах вкривалися пліснявою і грибком. На щастя, тепер це все позаду.

Хочемо зазначити: рішення, що кому придбати, ми не ухвалювали на власний розсуд. Кожну покупку було детально обговорено із адміністрацією закладів, де виховуються дітки, і максимально враховано потребу кожного з них.

«Ми дякуємо Креді Агріколь Банк за такий прояв корпоративної відповідальності і людяності. Адже розвиваючи і примножуючи бізнес, компанія ставить перед собою ще один пріоритет – це пріоритет людського життя і він безцінний. Нині кожен працівник Креді Агріколь Банк має знати: саме завдяки його роботодавцеві продовжать битися серця тих, хто уже був за крок від смерті, а життя діток з інтернатної системи стане щасливішим. Це, без перебільшення, варте захоплення, - зазначає Валерія Татарчук, голова БФ «Твоя опора». – Ми віримо, що спільними зусиллями, консолідувавши свідому громадськість і великий бізнес, нам вдасться зберегти і оточити любов’ю більше дитячих життів».