Благодійність як стиль життя

Аліна Поперешнюк – янгол-охоронець для діточок Інституту ім.М.Амосова і справжня чарівниця. Уже три роки, в тому числі  з допомогою цієї молодої жінки, ми рятуємо дитячі життя. Адже Аліна Поперешнюк за три роки нашої співпраці, вже перерахувала на допомогу підопічним фонду 1 млн 723 тисячі гривень! Також, трохи більше ¼ від загальної вартості апарату УЗД, взяла на себе сім’я Аліни, зробивши свій вагомий внесок у його придбання. Це надважливе медичне обладнання вартістю понад 1 040 000,00 гривень зробило операції на серці крихіткам безпечнішими, а одужання малюків – швидшим.

«Якщо не я, то хто? Не можу просто дивитися на дітей, які хворіють і потребують допомоги, коли державі байдуже. Я розумію, що не здатна допомогти їм усім, але я так само добре розумію, що якщо зможу допомогти  хоча б кільком і вони одужають, то буду дуже щаслива», – ось так просто і від того ще більш благородно свої вчинки пояснює наша люба помічниця.

Підтримку Аліни Поперешнюк наші підопічні дітки відчувають щомісяця, адже щомісяця вона перераховує на фонд частину заробітку. Успішна людина, яка вміє заробляти гроші, вміє ними і ділитися. У секторі благодійності такі Люди – найцінніші, бо стабільні, жертвують не час від часу, а завжди. Про таких як наша Аліна кажуть: «вона обрала благодійність за стиль життя».

Вклад Аліни Поперешнюк в діяльність нашого фонду тяжко переоцінити. Адже за пожертвувані нею гроші ми купуємо ліки в дитячі реанімації Інституту Амосова та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології. Оскільки більшість породіль  ІПАГу мають вади серця, цукровий діабет, онкологію, діток вони народжують недоношеними, ті потребують тривалого дороговартісного лікування і наші препарати буквально рятують їм життя. Окрім того пожертви нашої благодійниці фонд спрямовує ще й дитячим будинкам. Один з них – Олешківський інтернат для інвалідів, там нині перебувають 140 діток і медикаменти щодня тамують їх біль та знімають судоми.

Сама ж Аліна Поперешнюк, мама трьох діток, має двох синочків і донечку, благодійницею стала ще 2010-го року. Тоді вона почула  благання про допомогу на одній із радіохвиль. Мама просила врятувати хвору на рак дитину. Аліна Поперешнюк, яка сама тільки народила донечку, просто не змогла пройти повз. Вона почала адресно допомагати родинам, дітки в яких хворіють на лейкемію. На кожне благання по радіо жінка спрямовувала пожертву. Та згодом зрозуміла, вона здатна на більше і поїхала до онкогематології Охматдиту.

«Я зайшла до відділення, знайшла чудового лікаря і сказала, що хочу допомогти. Вона, здається, мені не надто повірила, бо подумала, що це черговий піар. Але того ж дня я купила купу препаратів, яких так потребували дітки, і прийшла до Охматдиту знову. Пам’ятаю як так лікарка мене обійняла і заплакала, сказала: «Вибачте, що я спершу Вам не повірила».

Відтоді Аліна Поперешнюк не тільки допомагає відділенню з придбанням ліків, а й навіть зробила ремонт третього поверху онкогематології, придбала меблі і кондиціонери в палати.

«Такими своїми діями хочу просто достукатися до людей, показати, що не можна бути байдужими до чужих дітей, бо вони  – наше майбутнє.  Саме тому і така цінна для мене дружба з Валерією Татарчук, директором благодійного фонду «Твоя Опора». Вона чесна благородна людина, яка теж допомагає діткам. Життя нас звело три роки тому. Якщо ви запитаєте, чому я допомагаю саме їм, я відповім: вони прозорі і чесні».

Тож нині від усіх-усіх підопічних «Твоя Опора» ми хочемо подякувати нашій помічниці. Побажати їй сил, здоров’я і здійснення її найзаповітнішої мрії - аби всі дітки на світі були здоровими.