+1 хороша справа

Вони тільки з’являються на світ, а вже змушені боротися за життя. В Україні щороку народжуються 4-5 тисяч діточок із вродженими вадами серця. І третина із них, а це – 1600 немовлят, ризикують померти, якщо в перші ж дні життя їх не прооперувати.

Саме таких крихіток рятують в Інституті ім. Н.М. Амосова. Щороку діткам там проводять 560 екстрених кардіохірургічних втручань. Під час них лікарі використовують спеціальний «консервуючий» кардіоплегічний розчин. Він захищає серце від незворотних змін, аби після операції воно могло битися далі. На жаль, таку важливу медичну установу держава фінансує лише на 12% від необхідної суми і цих ліків катастрофічно бракує.

Аби ж наші чудові фахівці могли безперешкодно рятувати дитячі серденька, вже котрий рік поспіль їм допомагаємо ми, «Твоя Опора». Днями фонд знову передав 12 пляшок медичного розчину «Кустодіол», вартістю 48 тисяч гривень. Саме цей препарат дозволяє зупинити серце хворого більш ніж на дві години без можливих наслідків. Зробити такий подарунок лікарям і діткам стало можливим лише завдяки нашій добрій помічниці Аліні Поперешнюк. Вона вже три роки фінансово підтримує наш фонд. Ось і цього разу не змогла пройти осторонь прохання лікарів.

«Якщо не я, то хто? Не можу просто дивитися на дітей, які хворіють і потребують допомоги, коли державі байдуже. Я розумію, що не здатна допомогти їм усім, але я так само добре розумію, що якщо зможу допомогти хоча б кільком і вони одужають, то буду дуже щаслива», – ось так просто і від того ще більш благородно свої вчинки пояснює Аліна Поперешнюк.

Від імені лікарів Інституті ім. Н.М. Амосова, а також діток, яких врятують завдяки придбаним лікам, хочемо подякувати нашій любій помічниці і побажати їй сил і здоров'я.

Пам'ятайте, разом ми здатні творити дива!